Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi Onsdag d. 06. maj. 2020 - kl. 06:01

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Hvalsø - tirsdag den 5. maj

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kirkevangen, Gørlev
Ro’s Torv, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Grundlovsforhør – Fund af flere typer våben efter husspektakler – Hvalsø - Lejre

Kl. 10.30 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 31-årig kvinde, der ifølge de pårørende var udsat for vold og trusler fra sin samlever. Ved politiets ankomst til stedet blev parret skilt fra hinanden, og samleveren forlod stedet, så roen var genoprettet. Det viste sig, at kvinden og samleveren havde haft en diskussion, der ifølge kvinden udviklede sig til vold med slag og spark samt verbale trusler. Under ophold på stedet fik politiet oplysninger om, at samleveren måske var i besiddelse af våben, som han ikke havde tilladelse til at besidde. Ved en efterfølgende ransagning af parrets bopæl fandt politiet diverse både attrap- og måske ægte våben i forskellige kalibre samt løs og skarp ammunition, som blev beslaglagt til nærmere undersøgelse for funktionsduelighed, så farligheden af de fundne kunne afklares nærmere. Samleveren – en 33-årig mand fra Hvalsø – fandt politiet gående på en vej ikke så langt væk fra deres bopæl, så han blev anholdt som mistænkt for både vold og trusler over for den 31-årige kvinde samt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Kvinden blev vejledt om at tage på skadestuen til undersøgelse og dokumentation af volden mod hende som bevis i sagen, og den 33-årige samlever blev efter en afhøring til sagerne bragt til et arresthus for overnatning, indtil en erklæring om de fundne våbens farlighed foreligger tirsdag formiddag. Anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling som mistænkt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser omkring ulovlig våbenbesiddelse.

Færdselsuheld – Industrivej, Roskilde

Kl. 10.58 var der sket et færdselsuheld, idet en bilist og en knallertkører var stødt sammen. Ingen af de to parter var kommet til skade i forbindelse med sammenstødet, der skete, efter at en 59-årig mand fra Roskilde var kørt ad Industrivej mod øst i en personbil. Han foretog svingning til højre ind mod en adresse, men blev under svingningen påkørt på bilens højre side af en knallert. En 39-årig mand fra Jyllinge kørte inden sammenstødet på en lille 30-knallert på fortovet ad Industrivej også i østlig retning, men havde ved den indkørsel, hvor bilisten svingede ind ad, til hensigt at fortsætte ligeud. Der skete mindre materiel skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om, idet begge parter kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sammenstødet.

Hurtige bilister / narkokørsel uden førerret mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1253 filmede færdselspolitiets videovogn en personbil, der kørte med mindst 170 km/t i sydgående retning, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Bilisten var en 49-årig mand fra København N, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og for at have glemt at medbringe kørekortet under kørslen. Sigtelserne vil ud over en bøde også medføre en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Den 49-årige oplyste til patruljen, at han havde travlt, idet han skulle nå en færge.
Kl. 13.14 kørte færdselspolitiets videovogn i nordgående retning på motorvejen og fik nu øje på en anden hurtigkørende personbil, som blev målt til at køre med mindst 171 km/t, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. Bilisten var en 22-årig mand fra Ringsted, som ikke måtte være fører af bilen, fordi politiet havde inddraget hans førerret i april 2020 på grund af seks andre verserende sager om kørsel i narkotikapåvirket tilstand alene i år. Den 22-årige blev også i forbindelse med denne kørsel skønnet påvirket af hash under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet fandt ikke grundlag for beslaglæggelse af den 20 år gamle bil, han kørte i, fordi bilen er ejet af en anden end sigtede selv. Bilejeren kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, som mistænker bilejeren for at have overladt føringen af bilen til en person uden førerret. Den 22-årige fartbilist vil nu få samlet sine sager og vil derfor kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når de mange sager skal afgøres.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 14.16 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et solouheld, idet en knallertkører var væltet under kørsel på en 30-knallert ad Østre Ringvej ved Bellisvej i vestlig retning. Af ukendte årsager var den 52-årige mandlige fører fra Roskilde væltet og havde slået sig. Ved ankomsten til sygehuset fik han konstateret brud på det ene ben, så han nu er indlagt. Ingen øvrige parter var involveret, men politiet har optaget rapport om uheldet på grund af personskaden.

Færdselsuheld – Mosevang, Holbæk

Kl. 14.25 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde været impliceret i et færdselsuheld med en knallert. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 16-årig dreng fra Holbæk kørte på sin lille 30-knallert ad Mosevang mod øst. Af ukendte årsager mistede han kontrollen over knallerten og kørte over i modsatte kørebanehalvdel, hvor han ramte venstre side på en varebil, der kørte i modsat retning ad Mosevang. Der opstod en mindre bule på varebilens side, og parterne udvekslede oplysninger, ligesom politiet blot registrerede parterne i uheldet.

Ræs på motorcykel – Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 14.51 fik politiet en anmeldelse om, at tre unge kørte ræs på en mindre motorcykel, som dog var punkteret, så de nu trak motorcyklen gennem byen. Politiet kørte til området senere på eftermiddagen og fandt motorcyklen efterladt ved et supermarked. Nummerpladen på motorcyklen blev afmonteret, idet den var afmeldt hos SKAT, og tidligere ejer oplyste, at motorcyklen var blevet solgt for over et år siden. De unge var dog ikke i nærheden af motorcyklen, men først på aftenen traf politiet tre unge, der kunne mistænkes for at være dem, der havde kørt på motorcyklen om eftermiddagen. Der var tale om to drenge på 16 år fra Slagelse og en 14-årig dreng fra Kalundborg. Politiet arbejder nu med at få klarlagt, hvem der har ført motorcyklen som oplyst af anmelderen, idet ingen af de unge er gamle nok til at have et kørekort til motorcykel.

Påvirket mand til ulempe for borgere - Køge

Kl. 12.13 fik politi en henvendelse om en fuld mand, der skulle sparke ud efter forbipasserende under hans ophold i Nørregade ved Torvet. Da politiet kort efter nåede frem, var den 48-årige mand fra Køge faldet til ro og forholdt sig rolig, så politiet vurderede, at han ville være i stand til at klare sig selv efter en belæring om anstændig adfærd i det offentlige rum.
Kl. 15.17 fik politiet endnu en henvendelse om en meget spirituspåvirket mand, der ved en pølsevogn på Torvet råbte ad de tilstedeværende og dermed var til ulempe. Politiet traf ham i et roligere gemyt på Torvet og gav ham igen besked om at opføre sig ordentligt.
Kl. 17.10 havde den samme mand ifølge en anmeldelse igen skabt utryghed på Torvet, hvor han havde fulgt efter unge piger, ligesom han virkede truende over for andre tilstedeværende. Politiet fik kort efter denne anmeldelse igen kontakt til den stadig kraftigt spirituspåvirkede mand, som nu blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde og for at få skabt trygge forhold i de centrale dele af Køge. Han blev løsladt tirsdag formiddag, og politiet vil nu prøve at arbejde med mulighed for at tilbyde manden hjælp, så fremtidige seancer som i går mandag kan undgås fremadrettet.

Hurtig narkobilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.25 målte færdselspolitiet den af to bilister, der formentlig kørte om kap ad motorvejen, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t jf. skiltningen. En personbil blev målt til at køre mindst 165 km/t og blev ført af en 23-årig mand fra Ishøj. Han var i forvejen frakendt sit kørekort og blev i øvrigt kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, fordi han forinden var blevet testet positiv på påvirkning af hash under kørslen. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Hurtig knallert uden bagbremser – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 filmede færdselspolitiet en knallert til at køre mindst 55 km/t ad Søvejen, selv om der var tale om en lille 30-knallert, der højst må køre 30 km/t. Føreren var en 26-årig mand fra Jerslev, som ikke havde tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for knallerten. Bagbremserne virkede ikke, så føreren blev sigtet for de forskellige overtrædelser og kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekort til knallert.

Graffitimaler pågrebet – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 20.45 greb en politimand i sin fritid ind over for en ung mand, der var i færd med at male graffiti på en væg i Ringstedgade. Politimanden afslørede den unge mand i færd med at skrive bogstaverne ”ACAB”, så den 20-årige graffitimaler fra Roskilde blev af den tilkaldte politipatrulje kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og afhøring til en sag om hærværk. Politiet afventer nu et eventuelt erstatningskrav, inden sagen mod graffitimaleren kan afgøres.

Knallertkørsel til ulempe – Skolevej, Havdrup – Solrød

Kl. 21.34 blev tre knallerter set køre rundt i Havdrup af færdselspolitiet, som fandt tre knallerter med varme motorer efterladt i skolegården. Ved eftersøgning efter førerne i området så politiet tre skygger forsvinde hastigt væk og uden at give sig til kende. Politiet bestilte en ladvogn til indtransport af de tre knallerter til undersøgelse for eventuelle konstruktive ændring og til eventuel identificering af ejerne. I mellemtiden gav en 16-årig dreng fra Havdrup sig til kende og oplyste, at han nok var ejer af den ene af de tre knallerter. Det undersøger politiet nærmere, ligesom den 16-årige vil blive afhørt til sagen, når knallerterne er blevet undersøgt.

Mange forsamlet – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.08 fik politiet en henvendelse om, at op mod 15 personer var forsamlet i området ved Klosterparkvej. I området var der også flere andre, men mindre grupper. Politiet kørte til området, men fandt ikke nogen på Klosterparkvej. Ved en tankstation på Esbern Snaresvej traf politiet dog en gruppe på 7-8 lokale unge, som forholdt sig stille og roligt, så politiet foretog sig ikke yderligere over for dem.
Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler