Lejre Kommune belønner grønne helte med ny præmie

Foto: Lejre Kommune.
dato

Lejre Kommune indfører Grøn Pris for at anerkende bidrag til grøn udvikling

I Lejre Kommune er der nu mulighed for at opnå anerkendelse for indsatser, der gavner miljøet og fremmer grøn omstilling. Grøn Pris, som blev uddelt for første gang i 2023, anerkender borgere og foreninger, der har gjort en særlig indsats for miljøet i kommunen.

Alle, fra lokale borgere over virksomheder til bestyrelser og foreninger, har mulighed for at indstille kandidater, som de mener har udvist ekstraordinær dedikation til miljøet og biodiversiteten i kommunen. Prisen uddeles hvert år under klimaugen i september og inkluderer et træ samt et kontantbeløb på 5.000 kr.

For at vinde prisen skal kandidaterne opfylde en række kriterier, der alle er relaterede til miljøvenlighed, fremme af biodiversitet, og tiltag, der understøtter den grønne omstilling. Disse kriterier sikrer, at prisen går til de mest fortjente projekter og indsatser i Lejre Kommune.

Birgit Agermåne blev hædret med Grøn Pris 2023 for sit betydningsfulde arbejde med at fremme bestøvere i området, hvilket understreger præmiens formål om at fremhæve vigtige bidrag til miljøet.

For at indstille en kandidat til Grøn Pris, skal indstillingerne sendes til en angivet e-mail adresse senest d. 1. maj. Grønt Råd står for at vurdere de indkomne indstillinger, mens det er Udvalget for Trafik, Miljø og Byggeri, der officielt uddeler prisen.

Initiativet til Grøn Pris i Lejre Kommune er et klart tegn på kommunens engagement i at fremme grøn omstilling og anerkende de borgere og foreninger, der aktivt bidrager til denne vision.

https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/marts/gron-pris-hvem-gor-den-gronneste-forskel-i-lejre-kommune/

Kilde: Lejre Kommune