Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Elmegade, Kalundborg
Klosterengen, Himmelev, Roskilde
Grundvigsvej, Nykøbing Sj.
Traneholmvej, Solrød Strand

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rugvej, Jyllinge
Lejregårdsvej, Lyndby, Kirke-Såby
Stigårdsvej, Solrød Strand
Ahornvej, Jyllinge
Rahbeks Have, Holbæk
Dalhuset, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Tåstrup Møllevej, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Bag Kirken, Greve
Grundtvigsvej, Nykøbing Sj.
Fjordparken, Allerup, Holbæk
Skætterivej, Holbæk
Læsøvej, Køge
Parkvej, Roskilde

 

Lastbil væltede – Lyngvej / Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.13 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en lastbil var væltet på Lyngvej ved afkørslen fra Køge Bugt Motorvejen.
Det viste sig, at en lastbil med diverse metalskrot på ladet var kørt ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning og kørt fra motorvejen ad afkørslen til Lyngvej. Her havde lastbilchaufføren foretaget et højresving ad Lyngvej mod øst, hvorunder lastbilen væltede.
Lastbilchaufføren slap uskadt fra ulykken og fik tilkaldt diverse redningsmyndigheder til at tage sig af både metalskrottet og udstrømmende væsker fra lastbilen.

Politiet foretog afspærring af Lyngvej på strækningen mellem Stensbjergvej og tilkørslen til Køge Bugt Motorvejen fra Nordhøj ved transportcentret.
På selve motorvejen blev afkørslerne afspærret med skiltevogne, og bustrafikken ad Lyngvej blev omlagt.
Kl. ca. 16.15 var rednings- og oprydningsarbejdet afsluttet på uheldsstedet, så trafikken på både Lyngvej og ad motorvejsaf- og tilkørslerne kunne normaliseres.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som politiet har optaget rapport om for at få belyst de nærmere omstændigheder omkring uheldet.

 

Fik stjålet kort og lænset bankkontoen – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 15.18 anmeldte en 73-årig mand fra Solrød Strand, at han både havde fået stjålet sin pung og uretmæssigt havde fået hævet 15.000 kr. fra sin bankkonto.

Den 73-årige havde kl. ca. 14.15 været på indkøb i supermarkedet Lidl i Solrød Center, hvor han i et ubemærket øjeblik havde fået stjålet sin pung fra en lomme. I pungen var der forskellige bankkort, som var blevet misbrugt til uberettiget hævning af 15.000 kr. fra hans bankkonto. Banken havde oplyst om den uberettigede hævning, da han ville spærre de stjålne bankkort.

Politiet har nu optaget rapport om tyveri og vil forsøge at få identificeret tyven fra eventuel overvågning i supermarkedet og ved det sted, hvor den uberettigede hævning af kontanterne er sket.

Samtidig vil politiet erindre om vigtigheden i at skjule sin PIN-kode, når et betalingskort anvendes i en forretning. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv, der typisk misbruger et stjålet betalingskort til at hæve kontanter i en pengeautomat, inden betalingskortets ejer opdager tyveriet og får kortet spærret i banken.
Stil dig tæt på betalingsterminalen eller brug den frie hånd til skjule indtastningen af PIN-koden, så andre ikke kan kigge dig over skulderen eller se indtastningen. Dermed er risikoen for at blive udsat for et tyveri væsentligt nedsat.

 

Narkokørsel – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 16.30 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Skibbrogade til Vestre Havneplads. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Kalundborg, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen.
Han blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

To mænd havde narkotika på sig – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.40 fik politiet i forbindelse med en tryghedsskabende kontrol af området ved jernbanestationen kontakt til to mænd, der begge blev skønnet påvirket af narkotika under deres ophold i området.
Der var tale om en 30-årig mand fra Nykøbing Sj., som havde 1,2 gram amfetamin og en joint på sig.

Den anden var en 47-årig mand fra Holbæk, der var i besiddelse af ni joints. Da politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af disse joints med henblik på videreformidling, foretog politiet en ransagning af hans bopæl. Her fandt politiet 7,1 gram hash, som sammen med den allerede fundne narkotika hos mændene blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Begge mænd vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

 

Brandundersøgelse – Bøgeskovvej, Holtug, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 16.58 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et badehus ved Bøgeskovens havn.
Det viste sig, at der var opstået ildebrand omkring en ventilator i et baderum i et badehus. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, så skadernes omfang blev begrænsede. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet skal have kigget nærmere på ud fra en tese om, at ventilatoren og dens installationer kan være en faktor i årsagen til brandens opståen.

 

Knivloven – Alfarvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 19.12 fik politiet en henvendelse fra flere anmeldere, der undrede sig over en mands adfærd i området ved Hovedvejen. Anmelderne oplyste, at manden agerede som Karate Kid og lavede pistoltegn med fingrene over for forbikørende bilister.
Politiet kørte til området og fik på Alfarvejen kontakt til en 48-årig mand fra Hvalsø, som var iført skibriller og en maske. Ved en nærmere kontrol fandt politiet ham i besiddelse af en dolk med en bladlængde på ni centimeter.

Dolken blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven, som den 48-årige blev sigtet for overtrædelse af, fordi han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge dolken til. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Humanitære eftersøgninger – Roskilde

Kl. 19.55 fik politiet en anmeldelse fra personalet på et sygehus om, at to 15-årige piger var forsvundet, og at personalet var bekymret for, hvad de to piger kunne finde på, da de psykisk ikke havde det så godt.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer efter de to piger, hvis opholdssted efter rømningen fra sygehuset ikke umiddelbart kunne klarlægges. De to piger blev derfor efterlyst på politiets Twitter-profil med en anmodning til borgerne om at kontakte politiet, hvis pigerne blev set et eller andet sted.

Kl. 01.22 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom taxachauffør, som havde set pigerne sidde uden for rækværket på en motorvejsbro på Køge Bugt Motorvejen ved afkørsel 29 Greve S.
Politiet kørte hurtigt til stedet og fik reddet den ene pige ind i sikkerhed, mens den anden pige forsvandt ned på selve motorvejen, hvor hun færdedes på kørebanen til fare for hende selv.

Køge Bugt Motorvejen blev derfor afspærret mellem afkørsel 28 Greve C og afkørsel 30 Solrød N i forbindelse med eftersøgningen af den sidste pige. Af sikkerhedsmæssige årsager blev DSB / Bane Danmark anmodet om at indstille togdriften på jernbanestrækningen langs motorvejen under politiets eftersøgning af pigen.

Kl. 02.23 lykkede det politiet at finde den sidste pige i god behold i området ved Trafikvejen, Karlslunde. Begge piger blev herefter bragt retur til det sygehus, hvor de var indlagt, til fornøden omsorg og behandling.
Afspærringen af motorvejen blev straks ophævet, og DSB / Bane Danmark kunne genoptage togkørslen på jernbanestrækningen i området.

 

Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 21.50 havde færdselspolitiet i en uniformeret patruljebil netop afsluttet en kontrol af et køretøj i Ejby-området, da færdselsbetjenten bemærkede en personbil bakke ud af en privat indkørsel. Bilisten havde nogen besvær med at komme ud og kørte op over en kantsten, inden bilisten fortsatte sin kørsel i Ejby.

Færdselspolitiet standsede kort efter bilisten, der viste sig at være en spirituspåvirket, 58-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag for en alkoholkoncentration i blodet på over 2,0 promille.
Den 58-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Med baggrund i den foretagne alkometertest kunne politiet mistænke den 58-årige for at være omfattet af reglerne om vanvidskørsel på grund af en promillestørrelse over to. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, mens den 58-årige nu kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, inden han vil høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

 

Mænd i slagsmål – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 21.53 rykkede politiet ud til området ved et værtshus på Jernbanevej, idet to mænd var i slagsmål med hinanden.
Ved politiets ankomst var der faldet ro over de to mænd, men politiet fandt med baggrund i deres deltagelse i slagsmålet med hinanden grundlag for at sigte en 30-årig mand uden fast bopæl og en 51-årig mand fra Højby Sj. for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Begge kan nu se frem til at modtage en bøde for deres adfærd i det offentlige rum.

 

Spirituskørsel på hurtig knallert – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.10 anholdt og sigtede politiet en 16-årig dreng fra Roskilde for spirituskørsel på en lille 30-knallert, som politiet også mistænkte for at kunne køre hurtigere end tilladt. Hans knallert blev derfor taget ind til nærmere undersøgelse for eventuelle konstruktive ændringer.
Den 16-årige selv blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og politiet underrettede efterfølgende hans værge om sagerne mod ham.

 

Narkokørsel – Solrød Strandvej, Solrød Strand

Kl. 23.40 blev en 23-årig mand fra Ishøj sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af kokain under kørslen.
Den 23-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Hærværk i døgnkiosk – Stationscentret, Roskilde

Kl. 04.03 slog personalet i en døgnåben kiosk alarm til politiet, idet en påvirket mand lavede uorden i kiosken.
Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 47-årig mand uden fast bopæl, som blev anholdt som mistænkt for at have begået hærværk i kiosken. Han havde slukket for strømmen i butikken, sparket på dørene og ødelagt strømforsyningen hertil, ligesom han kunne mistænkes for at have ødelagt nogle varer på lageret.

Den 47-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning, inden han tirsdag formiddag skal afhøres til sagen og herunder klarlægge motivet til adfærden i kiosken.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi