Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lædervej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

Brand på altan – Omøvej, Køge

Kl. 09.21 rykkede både brandvæsnet og politiet ud efter en alarmmelding om, at der var ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom.
Det viste sig, at branden ikke var i selve lejligheden, men på en altan til en bolig på første sal i en beboelsesejendom. Beboerne i opgangen blev for en sikkerheds skyld evakueret under brandslukningsarbejdet.
Branden nåede dog at forrette nogle skader på altanen og op mod taget herover, men ingen personer var kommet til skade som følge af branden.
Lejlighedens beboer – en 75-årig kvinde – blev dog tilset af ambulancepersonale for eventuel røgforgiftning i anledning af branden, der formodes opstået i en skraldespand på altanen. Heri havde beboeren kort forinden tømt et askebæger, hvilket indgår i politiets undersøgelser af årsagen til brandens opståen.

 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.30 blev en 45-årig mand fra Odense SØ sigtet for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han var dog uforstående over, at narkometertesten indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, da det var flere dage siden, at han sidst havde røget hash.
Den 45-årige blev kortvarigt anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han må herefter afvente analyseerklæringen for at få afklaret, om der kan påvises cannabis i blodet over bagatelgrænsen.

 

Uorden i supermarked – Skolevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 11.34 rykkede flere patruljer ud i anledning af en alarmmelding om slagsmål i et supermarked, hvor 8-10 drenge skulle være i slagsmål med personalet i et supermarked.
Slagsmålet var dog ophørt ved politiets ankomst, hvor politiet fik klarlagt, at personalet i supermarkedet havde ville bortvise en gruppe unge. Det var de blevet sure over, så der opstod et mindre alvorligt slagsmål mellem dem og personalet.

Ved supermarkedet fik politiet kontakt til og identificeret fire unge mænd i alderen 14-16 år, som havde haft en rolle i forbindelse med uordenen i supermarkedet. Ingen af dem blev sigtet for noget, idet personalet i supermarkedet ville overveje en formel anmeldelse mod de unge, som blev bortvist, inden politiet forlod stedet.

 

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Køgevej, Roskilde

Kl. 12.40 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Nyborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at han var blevet standset og kontrolleret i forbindelse med kørsel ad Køgevej ved Holbækmotorvejen.

I bilen lugtede det kraftigt af hash, og narkometertesten indikerede også, at den 36-årige kunne være påvirket heraf under kørslen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet en joint og to mindre klumper hash med en samlet vægt på knap et gram.
Den 36-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Narkokørsel uden førerret – Håndværkerbyen, Greve

Kl. 14.08 standede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Taastrup, der straks blev sigtet for kørsel uden førerret i en personbil, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort inden kørslen.
Den 27-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Færdselsuheld – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 15.54 var en bilist og en cyklist stødt sammen på Ringstedvej vest for Bjæverskov, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Her fik politiet kontakt til en lettere kvæstet, 64-årig kvinde fra Ringsted, der som cyklist var blevet impliceret i sammenstødet, da hun kørte på cykelstien langs Ringstedvej i vestlig retning.

Ved udkørslen fra en privat adresse var en 50-årig mand fra Jerslev Sj. kørt i sydlig retning frem til Ringstedvej, hvor han i forbindelse med kørsel ud på Ringstedvej ramte baghjulet på kvindens cykel. Hun væltede og pådrog sig overfladiske sår i hovedet trods brug af cykelhjelm. Efter skadestuebehandlingen blev den kvindelig cyklist udskrevet.
Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

 

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 16.09 blev en 27-årig kvinde fra Roskilde årsag til et sammenstød på Holbækmotorvejen i det vestgående spor efter tilkørsel 11 Roskilde SØ.
På stedet var det opstået kødannelse, så trafikanterne kørte med væsentligt lavere hastighed end tilladt. Herunder påkørte den 27-årige kvinde en forankørende bilist, hvis bil blev skubbet fremad, så en tredje part også blev involveret i sammenstødet.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og parterne var søgt ind i nødsporet, inden de lidt senere alle kunne fortsætte deres kørsel.
Politiet registrerede blot parterne og omstændigheder ved sammenstødet.

 

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.16 fik politiet endnu en melding om et færdselsuheld, men på Vestmotorvejen, hvor trafikken også var langsomtkørende på grund af kødannelse. Fire bilister var blevet involveret i et sammenstød i det østgående spor lidt efter Kongsted rasteplads.
Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, og under flytning af de fire implicerede biler ind i nødsporet opstod der yderligere kø på motorvejen.

En 44-årig kvinde fra København S havde for sent opdaget den langsomtkørende trafik foran hende, så hun havde påkørt bilisten foran, hvilket så medførte, at yderligere to bilister blev parter i sammenstødet.
Ingen af dem kom til skade ved sammenstødet, og kun den 44-årige kvindes bil måtte bugseres væk fra stedet, da de tre øvrige selv kunne køre videre.
Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet, hvor trafikken kunne afvikles normalt igen kl. ca. 16.45.

 

Butikstyveri – Over Bølgen, Greve

Kl. 16.46 anmeldte en butikskontrollant, at to udenlandske mænd blev tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet varer fra supermarkedet Bilka kort forinden.

Politiet fik kontakt til to mænd på 22 og 38 år fra Rumænien, som begge blev anholdt og sigtet for tyveri af syv T-shirts til en samlet værdi af 1743 kr. De var tidligere gået ind i supermarkedet medbringende en tom taske, som de lagde T-shirtsene ned i.De forlod efterfølgende supermarkedet gennem en ikke-bemandet kasselinje og betalte dermed ikke for de syv T-shirts i tasken, der var indrettet på en særlig måde, så en eventuel varealarm ikke ville blive aktiveret.

 

De to rumænere blev afhørt til sagen og fik deres afgjort straks, men forblev i politiets varetægt, idet deres sager skal forelægges Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt de skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. Den afgørelse træffer Udlændingestyrelsen hurtigst muligt.

 

Spiritus-/narkokørsel i stjålet bil / knivloven mv. – Snertinge, Kalundborg / Svinninge, Holbæk

Kl. 19.09 fik politiet flere anmeldelser fra bilister om en anden bilists kørsel, der ifølge anmeldelserne blev beskrevet som hensynsløst og hasarderet. Bilistens kørsel foregik indledningsvist i Snertinge-området, men fortsatte i retning mod Svinninge, hvor borgere kl. ca. 20.00 også bemærkede bilistens hensynsløse kørsel og anmeldte det til politiet.

 

Undervejs i forløbet var bilistens nummerplade blevet aflæst, hvorefter politiet ved kontakt til bilejeren havde fået klarlagt, at bilen blev benyttet uden bilejerens tilladelse af en person, der ikke havde et kørekort, og som i øvrigt kunne mistænkes for at have stjålet bilen.
Til sidst fik politiet oplysninger fra en opmærksom bilist om, at bilen var henstillet på en parkeringsplads på Hovedgaden, Svinninge, hvor politiet kl. 20.05 traf den mistænkte – en 20-årig mand fra Holbæk – ved den anmeldte bil, som havde flere friske skader formentlig som følge af den hensynsløse kørsel.

 

Den 20-årige var kraftigt påvirket af spiritus og måske også narkotika, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og anholdt. Han kunne endvidere ikke fremvise noget kørekort, som han ikke havde erhvervet sig.
Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv med en bladlængde på ca. 7 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med besiddelse af hobbykniven, blev den nu anholdte 20-årige også sigtet for overtrædelse af knivloven.
Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen i Svinninge, hvor bilen kunne afhentes.

Senere på aftenen fik politiet en anmeldelse om vold fra pårørende til den ene af to 15-årige drenge, der kl. ca. 19.10 havde opholdt sig på en tankstation på Hovedgaden, Svinninge. Her var de blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde spurgt dem efter en cigaret. Det havde de ikke, hvorefter manden havde taget fat i og klemt begge drenge ved kravebenet samt skubbet den ene omkuld, så han faldt ind i sin knallert, der væltede og fik skader. Manden kørte efterfølgende fra stedet i den bil, som flere andre anmeldere havde set køre rundt i Snertinge og Svinninge-området.

Den 20-årige fik udtaget blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, og politiet løslod ham efter afhøring til de mange sigtelser i anledning af hans kørsel i den stjålne bil.

Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at få klarlagt farligheden i den kørsel, som den 20-årige er mistænkt i Snertinge- og Svinninge-området. Vidner, der endnu ikke er afhørt af politiet, må gerne henvende sig med oplysninger om hans kørsel, så vidnernes forklaringer kan indgå i sagen mod den 20-årige. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri af mange gasflasker – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 20.05 anmeldte personalet fra byggemarkedet Silvan, at 50 gasflasker var blevet stjålet i løbet af natten mellem onsdag og torsdag.
Gasflaskerne havde stået i et indhegnet område og var 10 kg. flasker af mærket Primagaz til en samlet værdi af ca. 50.000 kr.
Tyveriet formodes at være sket ved at løfte gasflaskerne over indhegningen og ud til formentlig et køretøj til borttransport.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet i nærheden af byggemarkedet i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, herunder også hvis du får kendskab til et større oplag af disse gasflasker til salg via diverse online salgssteder.

Færdselsuheld – Rødvigsvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 21.08 fik politiet en melding om, at en motorcyklist var forulykket under kørsel ad Rødvigvej i sydlig retning.
Det viste sig, at en 25-årig mand fra Strøby havde mistet kontrollen over motorcyklen ved en mindre kurve, hvor han havde bremset lidt op. Han havnede ude i græsrabatten og væltede, men slap med diverse knubs som følge af ulykken.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, der ifølge et vidne, der var blevet overhalet kort før ulykken, kunne skyldes for høj hastighed.

Narkobilist frakendt kørekortet forsøgte at slippe væk – Boholtevej, Køge

Kl. 22.53 ville en patrulje standse en bilist, der kørte på Moltkesvej, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bilisten satte dog hastigheden op og fortsatte sin kørsel ad Bregnevej og Marksvinget til Boholtevej, hvor politiet fandt en personbil efterladt. Bilen var ikke meldt stjålet.

 

Politiet undersøgte området omkring bilen i et forsøg på at finde føreren, der dog af sig selv kom frem fra et buskads, hvor han havde gemt sig, samtidig med at en hundepatrulje ankom til stedet også for at lede efter den flygtede fører.

Der var tale om en 29-årig mand fra Herfølge, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Han blev indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven samt for at have undladt at standse trods politiets tegn hertil.

Den 29-årige kunne også mistænkes for at være påvirket af narkotika (cannabis) under kørslen, så han blev også sigtet for narkokørsel i forbindelse med en kortvarig anholdelse, hvorunder han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Bilejeren viste sig at være et familiemedlem, som senere afhentede bilen og den 29-årige, da han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

 

Politiet kigger nu på de nærmere omstændigheder, hvorunder den 29-årige er kommet i besiddelse af bilnøglerne, for at få klarlagt, om nogen af de to parterne kan sigtes for noget i den anledning.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi