Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Dyssegårdsvej, Gadstrup, Roskilde
Rosenhavestræde, Roskilde
Langebjerg, Roskilde
Søndre Mellemvej, Roskilde
Dommervænget, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hirsevej, Jyllinge
Børnehøjen, Himmelev, Roskilde – Forsøg
Godsparken, Greve
Ægirsvej, Holbæk – to steder
Stenhøjparken, Borup
Bodsbjerghaven, Viby Sjælland
Ejbyvej, Lille-Skensved
Brovej, Karlslunde
Roskildevej, Ringsted
Snebærvej, Køge
Estershøjvej, AsnæsTjebberup Vænge, HolbækToftevangen, Viby SjællandHastrupvej, KøgeGranhøj, JyllingeBogfinkevej, JyllingeLindevej, JyderupFruedalsvej, TurebyAlmindevej, Kragerup, Ruds-VedsbyTadrevej, Hvalsø, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Svellebakken, Veddinge, Fårevejle St.Hyldevej, Dalby Strand, Gørlev Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Friheden, Mørkøv, Holbæk
Vesterled, Svebølle
Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted
Avnstrupvej, Hvalsø
Haraldstedvej, Vrangeskov, Ringsted
Strandgården, Solrød Strand
Hedeboparken, Roskilde
Søhøj, Karlslunde
Samsøvej, Vor Frue, Roskilde
Gammel Tjærebyvej, Tjæreby, Roskilde
Strandvangsvej, Grevinge
Brinkholmvej, Strøby Egede, Køge

 

 

Fredag-lørdag

 

Faldulykke i forbindelse med udlændingekontrol – Roskilde

Kl. 10.12 var politiet på kontrolbesøg på et bordel i Roskilde. I forbindelse med at politiet indfandt sig på bordellet, valgte en kvinde at tage flugten hen over et nærliggende hustag. Kvinden faldt ca. 4 meter ned fra taget og kom lettere til skade i forbindelse med faldet. Kvinden – som er 43 år og fra Thailand – blev kørt til sygehuset til behandling for sine skader. Kvinden skal afhøres til sagen, når hun er klar til det. Politiet skal undersøge, om hun kan mistænkes for ulovligt arbejde.

 

Demonstration forløb roligt – Allehelgensgade, Roskilde

Kl. 11.30 startede en anmeldt demonstration mod islam ved moskeen i Roskilde. Demonstrationen, der bestod af to demonstranter samt en kameramand, blev afsluttet kl. 14.20. Politiet var til stede ved demonstrationen, som forløb fredeligt.

Færdselsuheld med lækkende gasflasker – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 14.55 skete et færdselsuheld, hvor en personbil og en varebil kolliderede frontalt. Varebilen var kommet kørende i sydøstlig retning og var trukket ud i modsatkørende vognbane, hvor personbilen kom kørende i nordvestlig retning, da uheldet skete. Der skete skader på begge biler. De to førere samt tre børn på 5, 8 og 14 år, som befandt sig i personbilen, klagede over smerter efter uheldet, og blev undersøgt, men der var heldigvis ikke sket alvorlig tilskadekomst.

I varebilen befandt sig 4 gasflasker, som ikke var fastsurrede, og som lækkede gas ved politiets ankomst til stedet. Politi og brandvæsen afspærrede vejen i begge retninger og fik fjernet køretøjer og gasflasker var fra stedet. Politiet mistænkte, at føreren af varebilen – en 29-årig mand fra Gislinge - var påvirket, og han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve og derefter løsladt. Manden er sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Røveri – Kronhøjvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.25 fik politiet en anmeldelse om, at en mand og en kvinde i et supermarked, var blevet set fylde forskellige varer i medbragte tasker, hvorefter de passede kasselinjen uden at betale for varerne. De to blev derfor stoppet af personale i butikken. I forbindelse med at de to blev tilbageholdt, dukkede endnu en mand op, som tildelte to ansatte samt en kunde slag med knyttet hånd. Manden svingede desuden en kasse klementiner mod en ansat og kastede med klementiner, hvorved det lykkede alle tre personer at flygte fra butikken. Politiet kunne kort tid efter standse det køretøj, de tre var flygtet i. Har fandt politiet tyvekosterne fra den butik, trekløveret netop var flygtet fra samt flere andre varer, de tre ikke kunne redegøre for. De tre personer – en kvinde på 28 år og to mænd på 39 og 43 år – alle fra Rumænien – blev anholdt. De to mænd blev sigtet for vold og alle tre blev sigtet for butikstyveri i forening. De tre blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag og blev alle tre varetægtsfængslet frem til den 22. december 2022.

Mand død i brand – Byagerparken, Tune – Greve

Kl. 01.39 ringede en borger 112 og anmeldte, at der var ildebrand i en lejlighed. Politi og brandvæsen kom frem til adressen, og en mand på 67 år blev reddet ud af lejligheden af røgdykkere og blev behandlet af ambulancereddere. En nabo blev evakueret på grund af røgudvikling. Manden blev bragt til sygehuset, hvor hans liv dog ikke stod til at redde, og han afgik senere ved døden som følge af branden. De foreløbige undersøgelser viser, at branden formentlig er opstået i en sofa. Lejligheden skal nu undersøges af politiets teknikere for at fastslå årsagen til branden.

Overtrædelse af beredskabsloven – Lærkegårdsvænget, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 03.31 fik alamcentralen et opkald om en brand i sommerhus. Politi og brandvæsen kom frem til stedet og fik slukket ilden. Branden formodes at være startet som følge af uforsigtighed med aske og gløder fra en brændeovn, som var blevet tømt ud over en betonflise, der var placeret i en overdækket terrasse. Gløderne antændte en træfacade og træmøbler, og ilden spredte sig efterfølgende til hele facaden og derefter til sommerhusets tagryg. Ilden gennembrændte taget og fik fat i loftsbeklædningen i to soveværelser og et badeværelse. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. En 78-årig mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Han vil høre nærmere fra politiet.

OPDATERING

Mand varetægtsfængslet for røverier i Greve

På fredagens døgnrapport efterlyste politiet en mand, som var mistænkt for at stå bag to røverier tidligt fredag morgen – først på en tankstation på Stationsholmen i Greve, hvor en maskeret mand under trussel med kniv over for både en tilfældig kunde og ekspedienten var sluppet af sted med en flaske spiritus og nogle pakker cigaretter – og efterfølgende i en kiosk på Hundige s-station. Politiets formodning var, at manden ligeledes stod bag røveri mod en tankstation, Lillevangsvej, Greve, onsdag d. 6/12-2022 kl. ca. 02.05, hvor røveren slap af sted med en sodavand, cigaretter og en flaske spiritus.

Politiet kunne fredag kl. 13.35 anholde en 22-årig lokal mand, som er sigtet for røveri. Mandens bopæl blev ransaget, hvor der blev fundet diverse koster, som menes at stamme fra de tre røverier. Den 22-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet frem til den 22. december 2022.Lørdag – søndag

 

Brand i landejendom – Sæbyvej, Høng - Kalundborg

kl. 17.46 kørte politi og brandvæsen til brand i en landejendom i Høng, hvor der var gået ild i gildesalen på den trelængede gård, hvor der blev afholdt julefrokost. Alle personer kom selv ud, og ingen kom noget til. Brandslukningen stod på i flere timer og ladebygningen udbrændte. Branden blev slukket før den spredte sig til stuehuset, der dog fik vandskade under slukningsarbejdet. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at afklare, om den var startet i en el-kontakt ved et køleskab.

Voldelig fuld mand kørte ind i politistation – Kalundborg

Kl. 02.38 anmeldte en beværtning i Skibbrogade i Kalundborg, at en gæst havde slået en 20-årig mand i hovedet med et knytnæveslag i forbindelse med tumult på stede. Herefter var voldsmanden stukket af fra stedet i bil, og var under flugten bakket ind i en parket bil og blev set påkøre en hæk på vej væk fra stedet. En patrulje blev sendt i retning mod værtshuset, men i det samme kom en melding, om et færdselsuheld ved politistationen på Banegårdspladsen i Kalundborg.

Patruljen kørte til uheldsstedet, hvor en 32-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han kunne mistænkes for også at have forøvet volden på beværtningen, og for de øvrige uheld undervejs. Så efter at have fået udtaget en blodprøve, blev han taget med til politistationen til afhøring. Ingen personer kom til skade ved uheldene, og der skete ingen større skade på bygningen ved politistationen, men de implicerede biler fik skader.

Politiet havde også tidligere på aftenen truffet den 32-årige omkring kl. 23.55 i selskab med to andre mænd ved en beværtning i Kordilgade. Her havde en patrulje bortvist de tre for dårlig opførsel, da de generede de andre gæster.

Det viste sig, at den 32-årige anholdte mand var på udgang fra fængslet i forbindelse med afsoningen af en tidligere dom. Han blev efter endt afhøring og overdraget til kriminalforsorgen og indsat til videre afsoning, men vil høre mere i de nye sager senere.


Spiritusbilist stak af fra politiet – Kalundborg

kl. 00.21 kørte en bil i høj fart over for rødt lys på Bredgade mod øst, så patrulje satte efter med blink og sirene tændt for at standse bilisten. Bilen stoppede dog ikke, men kørte videre ad Elmegade, Slagelsevej, Sct. Jørgensbjerg, Møllebanken, Møllestræde og videre til Lerchenfeldvej, hvor bilisten stoppede. Under sin tur gennem byen kørte bilisten over for rødt lys, frem for ubetinget vigepligt, over helleanlæg og mod færdselsretningen flere steder.

Flugtbilisten viste sig at være spirituspåvirket 19-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser. I bilen blev fundet en kniv og en peberspray, så den 19-årige blev også sigtet for at overtræde knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at medbringe kniven og for våbenbekendtgørelsen. Kniv og peberspray blev beslaglagt.

Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter sagen blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør efter reglerne om vanvidskørsel, så han blev løsladt efter afhøringen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 19-årige vil høre mere i sin sag.

Ingen personer var umiddelbart i nærliggende fare i forbindelse med kørslen gennem byen. Politiet vil gerne i kontakt med andre bilister, som har måtte undvige eller bremse for flugtbilisten, som dokumentation i sagen.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.


Søndag – mandag

 

Indbrudstyv fik straksdom for narkobesiddelse – Roskilde

Søndag morgen kl. 07.11 indgik en anmeldelse om indbrud i en lagerbygning på Langebjerg i Roskilde, som blev begået i de tidlige morgentimer, hvor der blev stjålet håndværktøj og sodavand. På overvågning fra stedet var to personer fanget på kameraet, hvor de bar kasser ud fra lageret. En patrulje blev sendt til stedet, hvor betjentene bemærkede spor i sneen på vej væk fra lageret. De fulgte sporet ind i en haveforening tæt ved, og en undersøgelse i området førte til et hus, hvor to mænd opholdt sig.

I kolonihavehuset fandt patruljen kosterne fra indbruddet i lageret, så de to mænd på 27 og 28 år fra Roskilde blev anholdt. Politiet foretog ransagning på stedet, hvor der også blev fundet spor efter narkotika. En narkohund gennemgik adressen, hvor der blev fundet ikke mindre end 480 gram amfetamin. Derudover blev fundet en motorcykel uden stelnummer og nogle cykler, som politiet formoder også kan være tyvekoster.

De to mænd blev sigtet for indbruddet i lageret og taget med til stationen, hvor de blev afhørt til sagen. Den 28-årige kunne mistænkes for at være ejer af det fundne narko, så han blev mandag morgen fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 27-årige blev løsladt senere på søndagen.

Ved retsmøde mandag blev narkosagen mod den 28-årige afgjort med en straksdom på 1 ½ års fængsel, og han blev sendt til direkte afsoning. Politiet efterforsker videre i sagerne om indbrud og tyveri, og de to sigtede vil senere høre mere fra politiet i de sager.


Stjålne airpods fandt hjem igen – Tølløse/Holbæk

Kl. 18.52 anmeldte en 22-årig kvinde fra Holbæk, at hun stod foran en adresse i Tølløse, hvor hun netop havde fået sine stjålne airpods udleveret af en 15-årige pige på adressen. Lørdag nat havde den 22-årige været på en bar i Holbæk, hvor hendes taske var blevet stjålet. I tasken var airpods og 900 kr i kontanter.

Dagen efter så den 22-årige via ”Find my Iphone” at airpods var aktive på adressen i Tølløse, så hun kørte dertil og bankede på. Hun traf en 15-årige pige, som udleverede de stjålne airpods til den 22-årige. Den 15-årige havde fået de stjålne airpods af sin storebror, men kendte ikke noget til en stjålet taske eller kontanterne.

En patrulje kørte til Tølløse for at udrede sagen. På adressen traf patruljen storebroren, som forklarede, at han havde købt sættet med airpods af en ukendt person til billige penge. Politiet sigtede den 18-årige mand for ulovlig omgang med hittegods. Den 22-årige kunne glæde sig over, at få sine airpods igen, men sagen om den stjålne taske blev ikke opklaret i denne omgang. Den 18-årige mand vil senere høre mere fra politiet i sagen.


Person fundet død i forulykket bil – Nygårdsvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

kl. 01.36 kom et alarmopkald om en forulykket bil på Nygårdsvej i Nykøbing Sj. En beboer på vejen var blevet vækket af motorlarm og gik ud for at se, hvad der skete. En bil var kørt ind i et træ længere nede af vejen og var brudt i brand. Det var ikke muligt at redde personen i bilen ud, da flammerne var for voldsomme, så beboeren ringede 112.

Politi og redning kørte til stedet, hvor branden blev slukket. Bilen udbrændte og i bilen blev fundet en person, som var afgået ved døden. Politiets indsatsleder og bilinspektøren blev sendt til stedet, som blev afspærret mens undersøgelserne af ulykken foregik.

En patrulje kørte til bilejeren, en 53-årig lokal mands adresse, men traf ingen hjemme. De pårørende til bilejeren blev underrettet om uheldet og om, at det grundet brandens omfang ikke var muligt endeligt at afklare, om det var den 53-årige bilejer, som var død i bilen.

Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse, og den afdødes identitet skal endeligt fastslås med tekniske undersøgelser. Politiet afventer nu alle tekniske rapporter, som skal være med til at belyse ulykken.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi