Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Brogade, Køge

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Birkekær, Roskilde
Parkvænget, Solrød Strand
Skansehagevej, Rørvig

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Fuglevænget, Høng
Boserupvej, Roskilde
Hvalsøvej, Lejre
Stensbjrgvej, Køge (forsøg)
Slangealleen, Lejre
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde


Tyveri fra personbiler – Roskilde / Lejre

Fem anmeldelser om tyveri fra personbiler fik politiet i løbet af onsdagen. I tre af sagerne er en rude knust for at få adgang til bilen, mens en bil var ulåst og den sidste havde ikke nogen spor efter opbrydning.
Politiet hæfter sig især ved, at tyverierne i fire ud af de fem tilfælde er sket ved sportsfaciliteter eller ved rekreative områder, hvor skilte med opfordring til at tømme bilen har været opsat.
En af bilerne holdt ved Lynghøjsøerne og en anden ved Boserup skov i Roskilde, mens to biler i Lejre kommune havde været henstillet ved et ridecenter og ved en golfklub.
I flere tilfælde har det været let for tyven at se effekter, der kunne være værd at stjæle, idet tasker med indhold var efterladt på sæderne i bilen i to tilfælde. Fra en tredje bil var en bærbar højtaler, en adapter og en bluetooth-enhed med mikrofon sammen med diverse slik blevet stjålet fra kabinen.
De fem anmeldelser vil nu blive undersøgt nærmere for at få afklaret, hvilke muligheder politiet har for at efterforske dem ud fra de spor, som tyven måtte have efterladt.

 

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.

• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.

• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.

• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

 

Indbrud i villa – Birkekær, Roskilde

Kl. 11.30 fik politiet anmeldelse om, at to mandlige indbrudstyve netop var flygtet fra en adresse på Birkekær, hvor de var brudt ind via et vindue.
En 21-årig kvindelig beboer havde været alene hjemme, da hun hørte noget støj fra den anden ende af huset. Hun kravlede ud ad et vindue og henvendte sig hos naboen, der alarmerede politiet.
Naboen samt dennes søn løb til adressen, hvorefter de to mænd flygtede derfra og løb hen til en nærliggende parkeringsplads ved et plejecenter. Herfra flygtede de i en sort personbil ad Kristiansmindevej og den forkerte vej rundt i en rundkørsel, inden de i bilen forsvandt i ukendt retning.
Politiet undersøgte villaen i et forsøg på at finde spor, der kan identificere de to mænd, der af vidnerne blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Skægstupper, Iført: Sort hættetrøje hvilken var trukket op over hovedet, sorte bukser samt sorte handsker, og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Iført: Sort kasket, sort hættetrøje hvilken var trukket op over hovedet, samt sorte bukser, Medbragte: stor rygsæk.
Politiet vil gerne høre fra personer, der har bemærket de to mænd i området eller deres bil under flugten fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Lov om euforiserende stoffer – Asnæs Centret, Asnæs – Odsherred

Kl. 13.50 fik en politiassistent fra nærpolitienheden i Asnæs fodpatrulje i området ved Asnæs-centret. Herunder blev en 18-årig mand fra Nykøbing Sj. truffet og kontrolleret på bagsiden af centret. Da den 18-årige viste sig at være i besiddelse af knap et gram amfetamin i en taske, blev han sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Senere vil den 18-årige høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 16.58 blev en 18-årig mand fra Skælskør indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret i en personbil, som han var fører af, da politiet stoppede bilen med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Den 18-årige var i færd med at modtage køreundervisning, men havde endnu ikke erhvervet sig kørekortet.
Dernæst deltog den 18-årige i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han senere vil høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser mod ham.

 

Miljøsag – Silovej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 17.42 assisterede politiet brandvæsnet med afspærring af et område, hvor der ved et uheld var løbet ca. 200 liter myresyre ud af en tank. En truckfører havde ramt tanken, hvis hane var blevet ramt ved påkørslen, så syren kunne løbe ud.
Ingen kom til skade ved uheldet, og afspærringen blev ophævet kl. ca. 20.20 efter brandvæsnets indsats for at inddæmme udslippet. Politiet foretog sig ikke yderligere ud fra de konkrete omstændigheder ved årsagen til udslippet.

 

Lastbil på vej til eksamenskørsel standset af politiet

Onsdag aften ca. kl. 22.15 bemærkede en patrulje fra Tungvognscenter Øst en studenterbil på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, der var på vej til København, og som vakte patruljens opmærksomhed, idet Tungvognscenter Øst netop i denne kommende periode har særlig fokus på eksamenskøretøjer.
Lastbilen blev ført af en 49-årig mand, som også til daglig er lastbilchauffør.

Lastbilen blev bragt til standsning, hvorefter patruljen kunne konstatere flere overtrædelser, såsom:

• Alvorlig dækskade på styrende aksel, da der var udbuling på det ene dæk. Dette anses som alvorlig sikkerhedskritisk fejl.
• Overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne vedrørende for kort daglig hvil, idet føreren var startet ca. kl. 05.00 samme dag og på det tidspunkt, hvor han blev standset, skulle have været påbegyndt sit daglige hvil, og dermed ville han ikke have opnået et lovligt hvil.
• Fejlbetjening af kontrolapparat, hvilket betød, at det ikke var muligt at kontrollere førerens køre- og hviletid, ligesom speedometer var ude af drift.
• Dele af bænken, hvor studenterne kan sidde under kørslen, var råddent, hvilket medførte, at skruer var synlige.

Vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, leder af Tungvognscenter Øst, udtaler: ”Det er vigtigt for politiet, at den kommende eksamenskørsel foregår på en sikker måde for studenterne. Derfor er det godt, at køretøjet blev standset, inden der var studenter ombord, men samtidigt også med stor ærgrelse, at vi allerede har kunne konstatere disse forhold på et køretøj, inden eksamenskørslen reelt er startet rigtigt op.”

Politiet vil endnu en gang opfordrer både transportvirksomheden og den enkelte fører til at gennemgå køretøjet, inden kørslen starter. Og konstaterer politiet en fejl, skal den udbedres, således at studenterne får en sikker kørsel.

Alle tre tungvognscentre i Danmark har i den kommende periode særlig fokus på eksamenskøretøjer og vil i samarbejde med Færdselsstyrelsen foretage målrettet kontroller i hele Danmark.

 

Brandundersøgelse / efterlyst mand truffet – J H Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 02.48 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et opbevaringsrum tilhørende en lejlighed.
Ved brandvæsnets ankomst var branden imidlertid slukket, fordi ilden havde forårsaget en vandskade, hvorfra udstrømmende vand havde slukket den mindre brand. Lejligheden nåede dog at blive sodskabet, inden branden slukkede sig selv, og der blev lukket for vandforsyningen på grund af vandskaden efter branden. En lejlighed over brandstedet havde også fået sodskader, men i mindre omfang.
På stedet traf politiet bl.a. en 30-årig mand uden fast bopæl, og da han viste sig at være efterlyst af Nordsjællands Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten, blev han frihedsberøvet og kørt til politistationen i Roskilde. Her blev den 30-årige senere på natten afhentet af Nordsjællands Politi, så han kunne fremstilles i fogedretten.
Kl. 06.47 fik brandvæsnet og politiet en ny henvendelse om, at branden var blusset op igen i noget isoleringsmateriale bag et airconditionanlæg.
Ingen personer kom til skade ved brandene, hvis årsag politiet nu forsøger at klarlægge.

 

 

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Besiddelse af og handel med narkotika - Holbæk

En efterforskning i en sag om berigelseskriminalitet i Holbæk førte politiet på sporet af en 33-årig mand fra den københavnske vestegn, idet han kunne mistænkes for handel med narkotika.
Mistanken blev onsdag morgen fulgt op med en ransagning på den 33-åriges bopæl, hvor politiet fandt 555 gram kokain. Endvidere kunne han mistænkes forud herfor allerede at have solgt mindst 188 gram kokain til et større antal personer for godt 66.000 kr.
Den 33-årige blev anholdt og onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 om besiddelse af og handel med narkotika, idet han ud over den kokain, som blev fundet på hans bopæl, også blev sigtet for at have overdraget narkotika til en 48-årig mand fra Holbæk i maj måned. Retsmødet endte med, at den 33-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 12. juli 2022.
Den 48-årige mand fra Holbæk er også sigtet i sagen og har været varetægtsfængslet siden slutningen af maj. Politiet har ikke yderligere oplysninger af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi