Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Sct. Bendtsgade, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tjørnedevej, Nr. Vallenderød, Tølløse (forsøg)
Cypressen, Svogerslev, Roskilde
Østerlyngvej, Nykøbing Sj. (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Granhækken, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ole Hansens Vej, Ringsted
Sct. Bendtsgade, Ringsted (3 anmeldelser)
Klosterparks Alle, Ringsted
Margrethe Alle, Karlslunde
Litorinaparken, Solrød Strand
Kløvervej, Viby Sj.Færdselsuheld – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 08.13 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem en cyklist og en bilist på Stenhusvej i Holbæk.
Det viste sig, at 47-årig kvinde fra Holbæk var kørt i en personbil fra en parkeringsplads og skulle ud på Stenhusvej, hvor hun ville svinge til højre. Efter kørsel frem over vigelinjen ved Stenshusvej stødte hun sammen med en 50-årig mand fra Holbæk, som kørte på cykel ad Stenhusvej i nordøstlig retning.
Cyklisten slap uden behandlingskrævende skader efter sammenstødet, og politiet har optaget rapport om sagen ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Fem anmeldelser om tyveri fra biler – Sct. Bendtsgade / Klosterparks Alle / Ole Hansens Vej, Ringsted

Mandag morgen modtog politiet en anmeldelse om tyveri fra en personbil, der havde holdt på parkeringspladsen ved Sct. Bendts Kirke. På et ukendt tidspunkt fra lørdag morgen frem til mandag morgen havde tyven(e) knust en rude og stjålet en servicebog samt muligvis bilens registreringsattest fra bilen.

Politiet rykkede ud for at undersøge bilen for eventuelle spor fra tyven(e), som dog havde efterladt servicebog mv. ikke langt derfra, så bilejeren kunne få disse effekter retur.

På parkeringspladsen havde endnu to personbiler været udsat for rudeknusning, hvorfor politiet underrettede de pågældende bilejere. De var dog ikke klar over, hvorvidt der var blevet stjålet fra deres biler, som begge havde stået på parkeringspladsen siden søndag eftermiddag.

Også en personbil henstillet på en parkeringsplads på Ole Hansens Vej havde ifølge en anmeldelse fra brugeren af bilen fået knust en rude i løbet af natten mellem søndag og mandag. Forskellige genstande fra bilen var smidt udenfor, men tilsyneladende var intet stjålet fra den.

Politiet formoder, at rudeknusningen i de fire biler kan være sket i tidsrummet fra søndag eftermiddag til mandag morgen, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området i det tidsrum. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i disse sager.

Mandag eftermiddag kl. 14.13 anmeldte en 75-årig kvinde fra Karrebæksminde, at hun kl. ca. 14.00 havde fået stjålet sin pung med kontanter og diverse kort samt en mobiltelefon fra sin bils bagagerum, mens bilen havde været parkeret på Klosterparks Alle ved indkøbscentret Ringstedet.

Hun havde netop lagt de indkøbte varer, pungen og mobiltelefonen i bagagerummet på sin bil, hvori der sad en bekendt afventende, mens den 75-årige satte indkøbsvognen retur. Det benyttede en mandlig tyv til at stjæle pungen og mobiltelefonen, uden at den bekendte havde mulighed for at gribe ind.

Den 75-årige blev først bekendt med tyveriet, da hun kom tilbage til bilen, men mobiltelefonen er efterfølgende blevet sporet og fundet, så den har den 75-årige som rette ejer fået retur.

Politiet har også optaget rapport om dette frække tyveri og forsøger at få et yderligere signalement på tyven f.eks. via eventuel overvågning i området. Personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen ved Ringstedet, kan give oplysninger herom til politiet på tlf. 114.

To retsmøder samme dag - Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi var mandag formiddag en anden politikreds behjælpelig med fremstilling af en mand i fogedretten, idet en 24-årig mand fra Ishøj var i Retten i Roskilde i en færdselssag. Da han også var efterlyst som udeblevet fra Fogedretten i Glostrup, blev han efter afsluttet retsmøde i færdselssagen ført over i Fogedretten i Roskilde, hvorfra han via videolink blev fremstillet for Fogedretten i Glostrup.

Den 24-årige fik dermed to retsmøder overstået i løbet af kort tid, selv om det sidste retsmøde næppe var planlagt for hans vedkommende.

Narkokørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.12 sigtede færdselspolitiet en 31-årig mand uden fast bopæl for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads.

Narkometertesten, som føreren deltog i, havde givet udslag for påvirkning af cannabis, hvorfor den 31-årige efterfølgende i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 31-årige havde aldrig fået erhvervet sig et kørekort, hvilket var grundlaget for sigtelsen for kørsel uden førerret, så bilejeren kan nu også forvente en sigtelse for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kr. Såby – Lejre

Kl. 12.51 var en 60-årig mand fra Taastrup i en personbil kørt gennem en større vandpyt i det vestgående spor på Holbækmotorvejen, så han mistede kontrollen over bilen på grund af aquaplanning.

Herved stødte han sammen med en anden personbil ført af en 46-årig kvinde fra Svebølle, inden han ramte autoværnet. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet, idet ingen af parterne kom til skade.

Færdselsuheld – Mellemvang, Holbæk

Kl. 12.56 var en lastbil og en personbil stødt sammen på Mellemvang over for sidevejen Havevang. Ingen af parterne var kommet til skade som følge af uheldet.

Det viste sig, at en 62-årig mand fra Holbæk som fører af en lastbil var kørt ad en stikvej på Mellemvang mellem et supermarked og en institution, hvor han kørte i østlig retning frem over vigelinjen ved Mellemvang. Her ville han svinge til venstre og ville standse for en personbil, der kørte ad Mellemvang mod syd.

Lastbilchaufførens fod gled på bremsepedalen, så lastbilen fortsatte med lav hastighed ud på Mellemvang og ramte højre side af personbilen, hvori en 40-årig mand fra Holbæk var fører.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få belyst omstændighederne nærmere, herunder hvorvidt der kan foreligge en overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Mistænkelig mænd var ude i legalt forhold – Østre Parkvej, Ringsted

Kl. 13.05 undersøgte politiet en anmeldelse om to mænd, der henvendte sig på forskellige adresser på Østre Parkvej for at lave en form for indsamling.

Politiet fik i området kontakt til tre 20-årige mænd fra Sjælland, som henvendte sig for at sælge abonnementer på et tidsskrift. Kontrolopkald blev foretaget til et firma, der havde iværksat den omhandlede aktivitet i området, så politiet vurderede afslutningvist, at der ikke forelå noget hverken mistænkeligt eller ulovligt i forhold til dørsalgslovgivningen.

Unge butikstyve stjal alkoholiske drikkevarer – Søvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 15.42 rykkede politiet ud til supermarkedet Coop 365, hvor tre piger var blevet tilbageholdt som mistænkte for tyveri af alkoholiske drikkevarer.

Politiet fik kontakt til tre piger på 14, 15 og 16 år fra Hvalsø, som ikke havde fået betalt for seks dåseøl og en flaske vin til en samlet værdi af 80 kr. De to piger på 15 og 16 år blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om tyveri, mens den 14-årige ikke kunne sigtes herfor, fordi hun er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Alle tre piger blev afhørt til tyverisagen, ligesom politiet underrettede de respektive værger og de sociale myndigheder om sagen mod dem. Alle vil nu høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel uden førerret mv. – Egebjergvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 16.49 standsede politiet en personbil, hvor føreren ikke anvendte sikkerhedsselen under kørsel ind på en parkeringsplads ved et supermarked.

Bag rattet i bilen sad en 25-årig mand uden fast bopæl i Hillerød, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Endvidere havde han som udlænding med opholdstilladelse ikke medbragt sit opholdsbevis i Danmark, og politiet kunne også mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen. Den mistanke blev bestyrket ved fund af en halv joint, der sad fastspændt i ventilationen ved siden af rattet.

Den 25-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven, udlændingeloven og lov om euforiserende stoffer, inden han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To narkokørsler – Jyderup - Holbæk

Kl. 18.21 sigtede politiet den første bilist for at køre rundt i narkotikapåvirket tilstand, efter at politiet havde standset en 35-årig mand fra Gørlev Sj. som fører af en varebil på Søbæksvej i Jyderup.

Den anden narkobilist blev standset kl. 22.45 på Skarridsøgade også i Jyderup, hvor en 18-årig mand fra Holbæk var fører af en personbil. Narkometertesten havde givet udslag for påvirkning af kokain, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel.

Begge bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil hver især høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Knivloven – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 21.25 traf en patrulje en 37-årig mand fra Holbæk i Ladegårdsparken Vest, hvortil han havde medbragt en kniv med en bladlængde på 12 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge kniven til på det pågældende sted og tidspunkt, sigtede politiet ham for overtrædelse af knivloven. Kniven blev beslaglagt som bevis, og den 37-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Knallertbøller fik præventiv snak med lokalbetjente - Køge

Betjente fra forebyggelsesafdelingen besøgte i går aftes flere af de steder i Køge og Herfølge, hvor de unge opholder sig eller hænger ud om aftenen. For at tage en snak med de unge, og se om de opførte sig ordentligt. Generelt var det en positiv oplevelse, som gav anledning til en god dialog med borgerne.

Ved ungdomsskolen på Kirkepladsen i Herfølge gav en ung knallertfører en opvisning for politiet ved at køre hurtigt frem og tilbage og larme, køre på baghjul og i det hele taget forsøge at tiltrække patruljens opmærksomhed. På et tidspunkt havde den unge knallertfører også taget en passager med bag på knallerten under sit show. I stedet for at jagte de unge knallertbøller, så fik politiet en medarbejder fra klubben til at henvende sig til de unge og bede dem om selv at indfinde sig i klubben, da de var genkendt.

Slukørede dukkede to unge mænd op, en 20-årig fra Køge og en 16-årig ung mand fra Herfølge, som erkendte at de havde kørt på knallerten. Lokalbetjentene tog en god præventiv snak med de unge om utryghedsskabende kørsel, sikkerhed på knallert, og om at vise hensyn til andre. De blev sigtet for at have kørt to på en knallert, så kan nu forvente en bøde. Den 16-åriges mor blev orienteret om sagen, og hun var taknemmelig for, at betjentene havde taget fat i hendes knægt og givet ham en lærestreg.

I ungdomsklubben ved Holmebækskolen hilste patruljen på de unge og personalet, der var glade for at få besøg. De unge spurgte livligt ind til politiets arbejde og nogen ville gerne tage om tidligere episoder de havde haft med politiet.

På stationen traf politiet nogle unge, de kendte fra Hastrupparken. De var på vej i træningscenter, men gav sig tid til en sludder med betjentene. På fodpatrulje i Hastrupparken omkring Langelandsvej var fredeligt, men de fik en snak med de beboere de mødte.

Ved parkeringshuset i Rådhusstræde i Køge har tidligere været anmeldt utryghedsskabende adfærd fra unge mennesker og mistanke om, at der blev røget hash i p-huset. Ved aftenens besøg traf patruljen intet utrygt, men fik en snak med fem unge bilentusiaster fra Stevns, der hyggede sig og sparkede lidt dæk. I kælderen fik betjentene en god snak med nogle skatere, og der var ingen mistanke om, at der foregik noget uhensigtsmæssigt i parkeringshuset.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.44 var der sket et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Ringsted, så politiet og efterfølgende redningsmandskab måtte rykke ud.

Det viste sig, at en 33-årig mand fra Thisted kørte i en varebil med tilladt hastighed i vognbanen længst til højre og nærmede sig en forankørende varebil med tilkoblet trailer. Da den forankørende kørte med lavere hastighed, ville den 33-årige foretage en overhaling, men fortrød, da andre trafikanter kom kørende i overhalingssporet.

Den 33-årige var formentlig ikke opmærksom nok, mens han ventede på muligheden for at overhale, idet han stødte ind i traileren på den forankørende varebil, som en 34-årig mand fra Borup var fører af.

Ved sammenstødet blev murbrokker mv. spredt ud på kørebanen, og den ene varebil endte i midterrabatten, mens den anden standsede i nødsporet. Traileren blev frakoblet sin varebil som følge af påkørslen og endte ude på marken.

Begge vognbaner i østlig måtte kortvarigt spærres i forbindelse med oprydningsarbejdet, og politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Kl. ca. 23.00 var motorvejen atter farbar i begge spor i østlig retning, og ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Loftslamper stjålet ved indbrud i vikarvirksomhed – Sct. Bendtsgade, Ringsted

Kl. 03.37 underrettede et alarmfirma politiet om, at et indbrud var i gang i en vikarvirksomheds lokaler i Sct. Bendtsgade. På overvågningen sås en maskeret mand.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer, men indbrudstyven var forsvundet fra gerningsstedet. Hoveddøren til virksomheden var blevet opbrudt, og der var også knust en rude, inden indbrudstyven fik adgang til virksomhedens lokaler, hvorfra fire loftslamper var blevet hevet ned fra ophænget.

Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor efter indbrudstyven, der ifølge overvågningen kunne beskrives som en mand, 160-180 cm høj, almindelig af bygning, iført grå hue, sort trøje, grå vest, grå løse bukser, kondisko og medbringende en rygsæk. Indbrudstyven var tillige maskeret.

Indbrudstyven blev ikke fundet i området, og politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget mistænkeligt i Sct. Bendtsgade i nat kl. ca. 03.30. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi