Nyt fra Hvalsø i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lindenborgvej, Roskilde
Stenstrupvej, Stenstrup, Højby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Greve Strandvej, Greve
Assendrupvej, Lille-Skensved
Ejbyvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Rolighedsvej, Kirke-Hyllinge (forsøg)
Olsbæk Strandvej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fredensbovej, Solrød Strand

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Rådhusholmen, Greve

Tyveri fra køretøjer:

Cirkelhusene, Køge
Børnehave Alle, Havdrup
Nørrehusvej, Frøslev, Store-Heddinge
Litorinaparken, Solrød Strand (2 anmeldelser – heraf 1 forsøg)
Klosterparken, Solrød Strand (forsøg)
Godsbanevej, Ringsted (2 anmeldelser)
Margrethe Alle, Karlslunde


Fredag – lørdag:

 

Trafiksynder uden kørekort fanget på video – Roskilde

Kl. 09.23 blev en bilist målt af politiets videobil til at køre alt for stærkt på Darupvej i Roskilde. Bilisten, en 28-årig mand fra Greve blev målt til at køre 77 km/t i byzonen med tilladt 50 km/t. Den 28-årige havde desuden aldrig taget et kørekort, han kørte i påvirket tilstand og anvendte ikke sele under kørslen.

Bilisten blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Bilen havde den 28-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. Den 28-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og han vil høre mere i sin sag, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Vand på kørebanen årsag til uheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 10.24 kørte en varebil med lad galt på Holbækmotorvejen ved Kirke-Såby. Føreren af ladbilen, en 51-årig mand fra Jylland, kørte i første vognbane, da han mistede herredømmet over bilen på grundet kraftig regn og meget vand på kørebanen. Ladbilen snurrede rundt og ramte en varebil, der kørte i anden vognbane. Bag rattet af varebilen sad en 35-årig mand fra Asnæs, som kørte galt ved sammenstødet.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to parter blev tilset. Ingen personer kom noget til, men der skete skader på autoværn og køretøjer. Patruljen registrerede u heldet.

”Brand” var røg var el-radiator – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 12.27 kom et alarmopkald om brand i et sommerhus på Rødhøj i Asnæs. Politi og brandvæsen kom frem og konstaterede, at der ikke var ild, men at en el-radiator var smeltet og røg kraftigt. El-radiatoren, som stod frit i et rum, var formentlig kortsluttet, så plastikdele var smeltet ned i et gulvtæppe.

En beboer i huset, som havde indåndet røgen, blev kørt til tjek på sygehuset for røgforgiftning, men der var ingen melding om tilskadekomst. Politiet registrerede branden, men der var ikke behov for yderligere undersøgelser.

Fartglad bilist blæste forbi skole – Stensbjergvej, Køge

Kl. 14.43 var en færdselspatrulje på Stensbjergvej og målte med laser ud for en skole, da en bilist kom blæsende med alt for høj fart i byzonen, hvor der er 50 km/t tilladt.

Bilisten, en 28-årig mand fra Solrød Strand, blev målt til at køre hele 103 km/t, men sagen ender med en sigtelse for 99 km/t, da farten fratrækkes 4 km/t som fejlmargen. Bilen var påsat prøveplader, da manden netop havde købt bilen. Det var lige før det blev første og sidste køretur i den nye bil, da farten var bare 2 km/t fra at ryge ind i vanvidsreglerne om 100% overskridelse.

Den 28-årige bilist blev nu gjort bekendt med at han ”slap” med en påstand om en betinget frakendelse af førerretten og en bødepåstand på 7600 kr plus bidrag til offerfonden på 500 kr.

Leasingbil beslaglagt fra bilist uden kørekort – Harhoffs Alle, Ringsted

Kl. 16.10 stoppede en patrulje rutinemæssigt en 30-årig kvindelig bilist fra Næstved, der kørte ad Harhoffs Alle i Ringsted. Betjentene måtte i den grad have kuglepennen op af lommen, for det viste sig, at kvinden kørte selvom hun var idømt et kørselsforbud og en narkometertest viste, at hun var påvirket af hash, metadon og methamfetamin.

Kvinden blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret. Det var 3. gang hun blev taget for at køre uden gyldigt kørekort inden for 3 år. Så betingelserne for konfiskation af køretøjet var opfyldt. Bilen var leaset, men kvinden var fast bruger af bilen, så hun måtte se sin VW Up køre væk på et fejeblad. Hun blev herefter taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Den 30-årige modsatte sig ikke beslaglæggelsen af bilen, men det er op til retten af tage stilling til, om den kan endeligt konfiskeres. Det vil ske senere i forbindelse med afgørelsen af straffesagen, men først afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter kvinden vil få sine sager afgjort samtidig.

Knivloven – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 19.30 blev en 23-årig mand fra Holbæk fundet i besiddelse af en kniv, da han blev truffet i Ladegårdsparken i Holbæk. Under en visitation fandt betjentene en kniv med et blad på 12 cm i hans inderlomme, og manden havde intet anerkendelsesværdigt formål til at bære kniven. Han blev sigtet for at overtræde knivloven, og kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 23-årige vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Voldelig optræden førte til forbud mod at komme på pub – Vestergade, Holbæk

Kl. 03.10 blev en 42-årig mand fra Holbæk anholdt, da han havde udvist voldelig adfærd på en pub på Vestergade, hvor han havde slået en 20-årig mand, der dog ikke kom til skade. Den 42-årige blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og han blev i den forbindelse meddelt et forbud i medfør af restaurationsloven, så han nu ikke må komme på beværtningen de næste to år. Den anholdte fik lov til at gå efter afhøringen, men kan forvente at få en bøde i sagen.

Påvirket bilist holdt i tomgang foran pub – Havnen, Køge

Kl. 03.53 bemærkede en patrulje en bil, der holdt i tomgang foran en pub på havnen i Køge. Bag rattet sad en 18-årig mand fra Bjæverskov, som talte snøvlende og lugtede af spiritus, da betjentene henvendte sig til ham. En alkometertest viste, at den 18-årige havde en promille på væsentligt over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve.

I bilen var rester af hashjoints og rygepapir, så betjentene ransagede bilen og visiterede den 18-årige, som havde en klump hash på sig. Den 18-årige erkendte at have kørt, da han skulle hente en ven i byen. Han erkendte også at have drukket, men nægtede at have røget hash. Han blev sigtet for narko- og spirituskørsel, og patruljen sikrede bilnøglen, da bilen tilhørte hans mor. Moderen blev orienteret om, at politiet var i besiddelse af nøglen, men patruljen henviste til sønnen i forhold til årsagen hertil. Den 18-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.50 havde en bilist påkørt forskellige genstande ved indkørslen til Karlslunde rasteplads i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. En ambulance var også sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at 37-årig mand fra Ringsted formentlig havde fået et ildebefindende og derved mistet kontrollen over bilen, som ramte et helleanlæg, et reklameskilt og også et elskab, så strømmen til tankstationen blev afbrudt.
Tililende fra rastepladsen ydede førstehjælp til den 37-årige, indtil ambulancen nåede frem og bragte ham til kontrol på et sygehus. Han var dog uden fysiske skader som følge af uheldet.

Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til at tage sig af udslip af motorolie fra den 37-åriges bil, og en tekniker fra et elselskab blev tilkaldt til foretage den nødvendige reparation af det påkørte elskab.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om på grund af de konkrete omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Holbækvej / Tølløsevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 11.10 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et færdselsuheld i rundkørslen Holbækvej – Tølløsevej, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist.

Det viste sig, at en 35-årig kvinde fra Hvalsø som fører af en personbil ad Holbækvej i nordlig retning var kørt frem over vigelinjen og på vej ind i rundkørslen, da hun stødte sammen med en 47-årig mand fra Hvalsø. Han var på cykel kørt fra Tølløsevej ind i rundkørslen og videre rundt i østlig retning, men blev påkørt på sin højre side af bilisten ud for Holbækvejs indmunding, så han røg op på bilens front og derefter ned på vejen.

Cyklisten blev i ambulancen bragt til skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Marksvinget / Vordingborgvej / Ringvejen, Køge

Kl. 11.19 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld i lyskrydset Marksvinget-Vordingborgvej-Ringvejen, idet to biler var stødt sammen, så en ambulance var sendt til stedet.

På uheldsstedet holdt to personbiler med udløste airbags midt i lyskrydset, og en 53-årig mand fra Køge blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen, men var dog sluppet uden behandlingskrævende skader.

Sammenstødet skete, da en 65-årig kvinde fra Bjæverskov i en personbil kørte fra Markvangen i østlig retning og videre mod øst i retning mod Søndre Viaduktvej. Samtidig kom den 53-årige mand kørende i en personbil ad Vordingborgvej mod nord i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.

Kl. ca. 12.15 var krydset ryddet for de implicerede køretøjer, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger før sammenstødet.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 13.23 modtog politiet en anmeldelse fra en 43-årig mand fra Lille-Skensved om hensynsløs kørsel, idet den 43-årige oplyste at have været impliceret med en modpart, som ikke var standset. Begge parter kørte på anmeldelsestidspunktet af Roskildevej i sydlig retning kort før Køge Bugt Motorvejen.

En patrulje fik kontakt til anmelderen, der havde optaget fotos af modpartens bil og nummerplade, så politiet kunne senere opsøge og afhøre en 36-årig mand fra Hårlev som fører af modpartens bil.

Politiet har nu afhørt de to parter, der havde modstridende forklaringer om hinandens kørsel, herunder overhalinger og vognbaneskift til ulempe for øvrige trafikanter. På et tidspunkt var parter i forbindelse med en opbremsning stødt sammen, så der var opstået minimale skader på begge parters køretøjer.

Parternes forklaringer og deres sammenstød i trafikken danner nu grundlag for politiets efterforskning i en sag om parternes mulige overtrædelser af færdselsloven under kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.

Ukontaktbar mandlig kondiløber fundet – Vangeleddet, Greve

Kl. 14.09 slog en handlekraftig, 38-årig mand fra Ishøj alarm, idet han havde fundet en ukontaktbar og måske livløs, mandlig kondiløber på Vangeledet.

Den 38-årig iværksatte straks livreddende førstehjælp, indtil en ambulance nåede frem til stedet, hvorefter ambulancepersonalet overtog førstehjælpen. Den mandlige kondiløber blev efterfølgende i live bragt til et hospital til fornøden undersøgelse og behandling.

Politiet forsøgte at få manden identificeret bl.a. ud fra en mobiltelefon, som han havde på sig. Formodningen er, at der er tale om en lokal mand i 50-erne ud fra abonnentoplysninger på mobiltelefonen, men identiteten er for politiet ikke endeligt fastlagt.

Den 38-årige anmelder vil af politiet blive indstillet til en dusør for sin handlekraftige og resolutte adfærd efter fundet af den ukontaktbare mand.

Ulovlig forbindelse til indsatte i arresten – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.35 blev et par patruljer sendt til området ved arresten, idet der blev affyret fyrværkeri i området.

Både kørende og gående patruljer i området omkring arresten og politistationen fandt ikke hverken personer eller afskudt fyrværkeri, så hvad årsagen til lyden af fyrværkeri reelt har været, henstår i det uvisse.

Kl. 22.15 kunne politipersonale på politistationen høre højlydt råben fra området mellem politistationen og arresten, ligesom der kunne ses flere personer i mørket i samme område, hvorfra de havde kontakt til en indsat i arresten.

Kort efter fik politiet i området mellem politistationen og arresten kontakt til fire mænd i alderen 19-24 år fra Køge og Ishøj. Da de alle fire kunne mistænkes for at have sat i forbindelse med en indsat i arresten, blev alle fire sigtet for overtrædelse af straffeloven, der forbyder nogen at sætte sig ulovligt i forbindelse med en fængslet.

De blev alle afhørt til sagen, hvorunder det kom frem, at en af de sigtede havde et familiemedlem indsat i arresthuset, hvilket var årsagen til råberiet. Om nogen af de fire sigtede tidligere på aftenen havde været i området og måske affyret fyrværkeri for at gøre opmærksom på tilstedeværelsen, er uopklaret for politiet.

Alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere, når sagen bliver afgjort.

Narkokørsel – Varpelevvej, Strøby – Stevns

Kl. 22.18 blev en 21-årig mand fra Hårlev sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Varpelevvej i sydlig retning, da politiet kunne mistænke ham for at måske at være påvirket af narkotika (kokain) under kørslen.
Den 21-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 22.32 blev en 30-årig mand fra Valby sigtet for både kørsel i frakendelsestiden og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Landevejen, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af både kokain og amfetamin.

Den 30-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Brand i bil - igen – Skoleholmen, Greve

Kl. 23.23 rykkede brandvæsnet og politiet for anden gang ud til ildebrand i samme bil, efter at et vidne havde set flere personer bevæge sig i retning mod en parkeringsplads på Skoleholmen, hvorfra der kort efter lød et højt brag. Vidnet kunne herefter konstatere, at der var brand i bilen, og der kunne høres en knallert køre væk fra området.

Brandvæsnet havde fået slukket branden i bilen inden politiets ankomst, og politiet foretog igen tekniske undersøgelse af den brændte bil for at finde frem til brandårsagen.

Første brand i bilen var natten mellem fredag og lørdag kl. 01.47, hvor der blev slået alarm. Brandvæsnet nåede i det tilfælde at slukke branden, så der kun skete skader i bilens kabine.

Bilen ejes af en institution i København, og bilens bruger blev allerede efter første brand underrettet om skaderne og kunne oplyse til politiet, at bilen holdt på sin plads.

Politiet efterforsker nu de to brande ud fra en tese om, at nogen kan have sat ild til bilen i begge tilfælde. Derfor vil politiet gerne i kontakt med personer, der enten natten mellem fredag og lørdag eller lørdag aften har bemærket noget usædvanligt omkring bilen på p-pladsen på Skoleholmen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkelige lyde – Ejler Urnesvej, Holbæk

Kl. 01.11 anmeldte en mandlig beboer på Ejler Urnesvej, at han netop var blevet kontaktet af sin kvindelige nabo, som var blevet skræmt og gemte sig på grund af mistænkelig lyde uden for hendes bolig.

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 55-årig mand fra København, som havde skaffet sig adgang til kvindens skur og lagt sig til at sove der. Selv om der var en fjern relation parterne imellem, ønskede kvinden manden bortvist fra stedet, så politiet kørte ham til togstationen, så han kunne tage toget til København for at sove. Den 55-årige blev ikke sigtet for noget efter sin adfærd på kvindens adresse.

Sur og vrangvillig mand i nattelivet – Hersegade, Roskilde

Kl. 04.35 fik politiet kontakt til en 18-årig mand fra Slagelse i Hersegade ikke langt fra et diskotek. Den 18-årige var meget fjendtligt indstillet over for politiets tilstedeværelse og fremstod som påvirket af euforiserende stoffer. På grund heraf ønskede politiet at kontrollere ham for eventuel besiddelse af narkotika, men det strittede den 18-årige voldsomt imod. Samtidig råbte han nedsættende ord om politiet, så det endte med to sigtelser for overtrædelse af straffeloven til den 18-årige, som kunne mistænkes for at modsætte sig en anholdelse og for fornærmelig tiltale mod politiet.

Den 18-årige blev løsladt senere på dagen, og politiet fandt ikke nogen euforiserende stoffer på ham i forbindelse med visitationen.

 

 

Søndag – mandag:

 

Skunklaboratorium fundet tilfældigt - Odsherred

Kl. 12.20 var en patrulje på en adresse i den sydlige del af Odsherred, for at anholde en eftersøgt 34-årig mand, som var udeblevet fra afsoning. På stedet traf de i første omgang ikke den eftersøgte, men kun hussstandens øvrige beboere. Betjentene mistænkte dog, at den eftersøgte opholdt sig på adressen, så de ransagede huset efter ham. I et depotrum fandt patruljen en mand, som nægtede at være den 34-årige, men hans identitet blev senere bekræftet til at være den eftersøgte.

Under ransagningen stødte betjentene på et loftrum, hvor blev brugt som skunklaboratorium. I rummet var indrettet med flere drivhuse til dyrkning af hampplanter, som var indrettet med lys, udluftning og udstyr til måling af luftfugtighed. En patrulje med narkohund blev tilkald til at afsøge ejendommen. Der blev i alt fundet 28 hampplanter, der omregnes til 798 gram skunk.

Ud over den 34-årige mand blev en 38-årig mand og en 62-årig kvinde anholdt på stedet. De blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer ved at dyrke skunk, og skunkplanter og laboratorieudstyret blev beslaglagt til sagen. Politiet fandt desuden en del ældre våben, som blev beslaglagt og nu skal undersøges nærmere for at afklare om der var tale om lovlig besiddelse. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 38-årige mand og kvinden løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den 34-årige blev overdraget til kriminalforsorgen til afsoning i den sag han var eftersøgt til. Nu efterforsker politiet sagerne om skunk og våben, hvorefter de sigtede vil høre mere.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi