Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Hvalsø - torsdag den 25. marts

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ørnevej, Hvalsø
Jyderupvej, Uglerup, Jyderup
Hyldegårdsvej, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Artemisvej, Drøsselbjerg, Slagelse

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Mistænkelige henvendelser – Fårevejle - Odsherred

Kl. 08.53 underrettede en 58-årig mand fra Fårevejle politiet om et par mistænkelige henvendelser for at få ham til at betale for noget, som han ikke var interesseret i. Først havde for et par uger siden modtaget en SMS-besked om, at han skulle betale mere end 700 kr. for et lottoabonnment. SMSen havde han ikke reageret på, da han ikke spillede lotto, men umiddelbart før henvendelsen til politiet havde han nu fundet et brev fra et svensk firma, der i samme anledning ville have ham til at tegne og betale for et lotto-abonnement. Ved søgning på internettet havde den 58-årige fået en mistanke om, at der kunne være tale om et svindelfirma, så han ville derfor advare andre herom med sin henvendelse til politiet. Den 58-årige har ikke lidt noget økonomisk tab, og politiet har taget hans oplysninger til efterretning om endnu en metode i forsøgene på at snyde nogen på forskellige måder.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 08.25 rykkede politiet og redningsberedskabet ud til et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Ringsted, hvor flere biler i det østgående spor var stødt sammen. Det viste sig, at sammenstødet var sket i overhalingssporet, men ingen af personer var kommet til skade i uheldet. En 70-årig mand fra Høng havde for sent opdaget, at trafikanterne foran ham havde nedsat hastigheden, så han påkørte en bil ført af en 33-årig mand fra København V. Hans bil blev som følge af påkørslen bagfra skubbet frem i bilen foran ført af en 51-årig mand fra Kolding. De implicerede biler blev hurtigt fjernet fra kørebanen, men kun den 51-åriges bil kunne selv køre fra stedet. De to øvrige måtte bugseres væk, og vejen var atter farbar i østlig retning kl. ca. 09.00. Politiet registrerede blot parterne i uheldet ud fra omstændighederne ved sammenstødene.

Færdselsuheld – Ringstedgade/Rådmandshaven/Skovbogade, Roskilde

Kl. 11.06 var to personbiler stødt sammen i krydset Ringstedgade-Rådmandshaven-Skovbogade, så politiet blev tilkaldt. Det viste sig, at en 72-årig mand fra Skibby var kørt ad Skovbogade mod vest og videre ud på Ringstedgade, hvor han kørte ind i siden på en anden personbil ført af en 65-årig kvinde fra Roskilde. Hun kørte ad Ringstedgade mod syd på den strækning, hvor der i øjeblikket er vejarbejde. Ingen af de to parter kom selv til skade ved sammenstødet, men der opstod mindre skader på deres biler. Politiet kunne i forbindelse med uheldet konstatere, at den 72-åriges kørekort var udløbet i 2019, da han fyldte 70 år. Han havde imidlertid ikke fået fornyet sit kørekort, så politiet sigtede ham i forbindelse med uheldet for den forseelse. Politiet har desuden optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om en mulig overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne for den 72-åriges vedkommende.

Fuld mand var årsag til uro – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.09 fik politiet en anmeldelse om, at et par mænd skabte utryghed ved deres adfærd på Holbæk station. Især den ene ville ikke rette sig efter henstillinger om at følge ordensreglerne, herunder at undlade rygning på stationsområdet. En patrulje fik på stedet kontakt til den meste uroskabende mand, som blev anholdt på grund af beruselse og sin verbale adfærd over for de personer, der havde påtalt hans adfærd. Der var tale om en 39-årig mand fra Nykøbing Sj., som efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning og senere sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden ved togstationen. Den anholdtes kammerat forsvandt fra området og blev ikke sigtet for noget. Den 39-årige blev løsladt sidst på eftermiddagen og kan nu afvente en bøde i sin e-boks.

Mistænkelig taske vakte postyr – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 12.43 fik politiet en anmeldelse om, at en taske, der var låst til en bænk på torvet, virkede mistænkeligt. Tasken fremstod som efterladt, og der var ikke en ejer til stede eller i nærheden. En patrulje kiggede også nærmere på tasken, men kunne ikke umiddelbart afgøre, hvorvidt der kunne være noget farligt i tasken. Politiet rekvirerede derfor nogle sprængstofhunde til at undersøge tasken nærmere, men kunne kort aflyse rekvisitionen. En 26-årig mand fra København Ø dukkede op og erklærede at være ejer af tasken, der blot indeholdt nogle personlige effekter. Han havde låst sin taske fast til bænken og en cykel, mens han havde klaret et ærinde i nærheden. Afspærringen i området blev straks ophævet, og der var ikke grundlag for at mistænke den 26-årige for at have foretaget sig noget ulovligt.

Brand i lastbil – Enghavevej, Faurbjerg, Holbæk

Kl. 13.35 fik politiet en anmodning fra brandvæsnet om assistance, idet brandvæsnet forinden var rykket ud til ildebrand i en lastbil med et læs halm på ladet. Branden var i færd med at sprede til halmen, så brandvæsnet ønskede vejen spærret for trafik ved den brændende lastbil. Brandvæsnet havde dog ved indsatsen fået begrænset ilden så meget, at afspærring af Enghavevej ikke var nødvendig af sikkerhedsmæssige årsager. En 37-årig mand fra Højby Sj. havde som fører af lastbilen pludselig opdaget, at der var ild i motorrummet, så han havde tilkaldt brandvæsnet. Lastbilen blev dog noget brandskadet, men ingen personer kom til skade som følge af branden. Politiet foretager sig ikke yderligere i sagen ud over at have givet lastbilchaufføren besked om at flytte køretøjet snarest muligt.

Færdselsuheld – Klosterengen, Roskilde

Kl. 15.12 var en cyklist og en bilist stødt sammen ved indkørslen til en tankstation, så ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet. En 65-årig mand fra Havdrup kørte i en personbil ad Klosterengen mod nordøst og foretog med lav hastighed svingning til højre ind på en tankstation. Under svingningen stødte han sammen med en 77-årig kvinde fra Roskilde, der kørte på cykelstien i samme retning, og som havde til hensigt at fortsætte ligeud. Den 77-årige blev i den tilkaldte ambulance kørt til undersøgelse på skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Hendes cykel fik mindre skader, mens bilisten ikke fik nogen skader på sin bil. Politiet har optaget rapport om uheldet på en mistanke om overtrædelse af færdselsloven for bilistens vedkommende i forbindelse med uheldet.

Arbejdsulykke – Stengårdsvej, Lunderød, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.21 fik politiet en melding om, at en ambulance var sendt til en tilskadekommen mand, som var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. Der var tale om en 41-årig mand fra Hvalsø, som havde fået en skade i hovedet efter at være blevet ramt af en metalrampe. Den var han ved at afmontere på en lastbil, da rampen utilsigtet faldt ned og ramte den 41-årige i hovedet. Den tilskadekomne blev bragt til skadestuen til behandling for sin hovedlæsion, og politiet vil nu i samarbejde med Arbejdstilsynet foretage nærmere undersøgelse af omstændighederne ved ulykken for at afklare, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Hurtig bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 20.05 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 169 km/t ad motorvejen i nordgående retning ved Greve, selv om højst tilladt hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Bag rattet i personbilen sad en 23-årig mand fra Gørlev Sj., som blev sigtet for hastighedsovertrædelse og gjort bekendt med, at han ud over bøden også kunne forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 00.30 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvor flere var med som passagerer. Den 22-årige deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel uden førerret – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 01.32 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden givet udslag på, at den 24-årige formentlig var påvirket af både hash og kokain under kørslen i bilen, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler