Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Hvalsø - tirsdag den 23. marts

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørretorv, Ringsted - Flere steder hos læge/fysioterapi

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Åsbjergvænge, Gundsømagle, Roskilde
Birkelyngen, Solrød Strand
Jagtvej, Jyllinge
Engblommevej, Roskilde
Bodsbjerggårdsvej, Viby Sj.
Hallenslevvej, Torpe, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Butikstyve anholdt – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.31 anmeldte personalet fra Tøjeksperten i Ahlgade i Holbæk, at to mænd netop havde stjålet tøj fra butikken. Personalet havde forsøgt at følge efter de mistænkte, men havde tabt dem af syne. Politiet kørte til Ahlgade og fandt i den nordlige ende af gaden frem til to mænd, som passede på signalementet af de mistænkte. Patruljen anholdt en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. og en 26-årig uden fast adresse, som blev sigtet for butikstyveri.

Den 26-årige hidsede sig op på betjentene og kaldte dem alverdens ukvemsord og angreb en betjent med skaller, mens han sad i politibilen. Betjenten blev ramt let i hovedet. Han blev tilset på skadestue, men kom ikke til skade ved angrebet. Den 26-årige blev kørt til politistationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand. Den 22-årige blev ligeledes kørt til afhøring på stationen i forbindelse med sagen om butikstyveri.

Ved visitation af den 26-årige fandt politiet en bilnøgle og efterfølgende en bil, der holdt på en parkeringsplads på adressen Pølsekrogen i Holbæk. I bilen, som kunne åbnes med nøglen, fandt politiet en større mængde tøj, isenkræmmervarer og madvarer, som viste sig at være tyvekoster fra flere butikker i Holbæk by samme dag. Varerne stammede fra tøjbutikkerne, Sams, Solid, Jack & Jones, Susan G, Bahne og de øvrige varer fra Imerco, Søstrene Greve og Pro Outdoor. Ikke alle varerne er endnu knyttet til et gerningssted, men skal undersøges nærmere. Den foreløbige anslåede værdi af tyvekosterne er 12.352 kr.

Den 26-årige var desuden eftersøgt til afsoning i en sag om vold og er også tidligere straffet for berigelseskriminalitet. Han vil i dag kl. 13.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Den 22-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet for butikstyverierne.

Vold mod 15-årig pige – Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl. 18.57 fik politiet en anmeldelse om, at en 15-årig pige fra Køge var blevet overfaldet af nogle jævnaldrende piger foran supermarkedet Netto på Ejbovej i Bjæverskov. Politiet kørte til stedet, hvor patruljen traf tre unge piger som passede på signalementet, der på vej væk fra stedet. Politiet tilbagehold de tre unge piger i alderen 14-15 år fra Køge, mens de undersøgte sagen. Patruljen undersøgte sagen og fik klarlagt, at to af de tre piger havde været involveret i overfaldet på den 15-årige pige, som var blevet slået, sparket og revet i håret. Hun pådrog sig skrammer ved overfaldet, men kom ikke noget alvorligt til.

De to piger på 14 og 15 år blev gjort bekendt med, at de var mistænkt for vold, og den 15-årige blev sigtet og anholdt i sagen. Den 14-årige er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes. Politiet kørte begge piger hjem til deres forældre, hvor de blev afhørt under overværelse af deres værger. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen mod de mindreårige piger. Politiet efterforsker nu sagen, for at få klarlagt omstændighederne omkring overfaldet, og vil indhente overvågningen fra supermarkedet. Motivet til overfaldet var formentlig et skænderi imellem parterne i supermarkedet forud for episoden.

Narkokørsel og kørselsforbud – Bjergskovvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 23.33 blev en 22-årig kvinde fra Hvalsø standset af en patrulje på Bjergskovvej i Hvalsø i en rutinekontrol. Den 22-årige fører kunne dog ikke lovligt køre bilen i det hun havde fået et kørselsforbud i forbindelse med to hastighedssager. Som ny bilist udløser to klip i kørekortet et kørselsforbud, hvis man får klippene inden for de første tre år man har sit kørekort. Et kørselsforbud betyder, at det kræver en kontrollerede køreprøve før man igen må køre bil.

Kvinden var desuden påvirket af euforiserende stoffer og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for narkokørsel, anholdt og blev taget med til en blodprøveudtagelse. Hun blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere i sine sager når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Høng, Kalundborg

Kl. 00.09 sigtede og anholdt politiet en 22-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel ad Hovedgaden i Høng, Kalundborg. Han blev standset af politiet i en personbil ud for Odinsvej og en alkometertest viste, at han havde indtaget spiritus over den tilladte promillegrænse. Den 22-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet har modtaget resultatet af blodprøveanalysen vil den sigtede få besked om resultatet og sagens videre gang.

Grundlovsforhør i sag om hjemmerøveri – Knabstrup Møllebakke, Holbæk

Kl. 05.30 anmeldte en yngre kvinde fra Svinninge, at hun kort forinden var blevet vækket af, at en rude blev knust i hendes hoveddør. Hun mødte ved døren en ung mand, som skaffede sig adgang til hendes hjem, hvor han tog nøglen til kvindens bil og truede hende med en kniv, inden han kørte fra stedet i bilen. Politiet fik oplysninger om den mistænkte og den stjålne bil og kørte til området for at lede efter bilen.
Kl. 06.30 kom så en anmeldelse om, at en bil var forulykket på Knabstrup Møllevej ved Skovvejen i Knabstrup ved Mørkøv. En forbipasserende bilist så en ung mand, som var ved at fjerne nummerpladerne fra bilen, efter han havde påkørt et skilt langs vejen. Politiet kørte til stedet, hvor en 17-årig ung mand fra Holbæk blev anholdt, da det viste sig at være den mistænkte som var kørt i den stjålne bil fra Svinninge.

I forbindelse med uheldet og anholdelsen var Skovvejen (Rute 23) kortvarigt spærret, mens politiet arbejdede på stedet. Den 17-årige var ikke kommet noget til ved uheldet, men da han var mistænkt for at være påvirket af narko og spiritus blev han taget med til en blodprøveudtagelse og herefter med til stationen til afhøring. Han blev her sigtet for hjemmerøveri mod kvinden i Svinninge. Han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 14.30.

 

 

OPFØLGNING

 

Udvist mand fundet og anholdt – Køge / Stevns

En nu 27-årig mand blev mandag eftermiddag anholdt, da politiet på Stevns standsede en bil, hvori han befandt sig sammen med to kvinder, som han i forvejen kendte. Den 27-årige var i forvejen efterlyst af politiet og havde været det siden den 15. februar 2021, hvor Østre Landsret i en dom i den såkaldte LTF-sag fra Køge bl.a. bestemte, at den 27-årige skulle udvises fra Danmark for bestandigt.

Han havde i forbindelse med sagen udstået den frihedsstraf, som han blev idømt, hvorfor han var på fri fod ved landsrettens domsafsigelse. Den 27-årige var dog ikke mødt op i landsretten i forbindelse med domsafsigelsen, hvorfor han siden har været efterlyst af politiet for at få effektuereret landsrettens dom med hensyn til udvisning af Danmark. I den mellemliggende tid har Midt- og Vestsjællands Politi brugt en del ressourcer på at få den 27-årige lokaliseret, hvilket så lykkedes i går på Stevns. De to kvindelige bekendte i bilen blev også anholdt i samme forbindelse som mistænkte for at have ydet bistand til at skjule den 27-årige, således at han kunne gemme sig for myndighederne og dermed forsøge at undgå udvisning af Danmark.

Anklagemyndigheden vil tirsdag kl. 14.00 fremstille den 27-årige i Retten i Roskilde med krav om frihedsberøvelse, indtil udvisningen af den 27-årige til hans hjemland kan ske. De to kvinder blev løsladt efter afhøring til sagen, men de kan forvente at høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når der er taget endelig stilling, hvorvidt de har begået noget strafbart i forhold til bistanden til den 27-åriges ophold i Danmark efter landsrettens dom. I samme sag leder Midt- og Vestsjællands Politi fortsat efter en anden mand, der også ved landsrettens dom blev udvist for bestandig fra Danmark, men som heller ikke mødte op i landsretten ved domsafsigelsen.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi