Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Hvalsø - onsdag den 24. februar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Åparken, Svinninge
Klokkehøjen, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lyngbakken, Veddinge Bakker, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Tangmosevej, Køge

Kl. 06.55 blev en 26-årig mand fra Herlev kontrolleret, efter at han havde kørt i sin personbil ad Tangmosevej og standsede ved en virksomhed. Den 26-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han var ved at generhverve kørekortet efter udløbet af en frakendelsesperiode med udløb i slutningen af 2020. Politiet sigtede ham derfor for kørsel uden førerret og kunne samtidig konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som den 26-årige vil blive indkaldt til, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Arbejdsulykke – Hegnet, Himmelev, Roskilde

Kl. 10.06 fik politiet melding om, at en ambulance var sendt til en byggeplads, hvor en mand var kommet til skade. En 33-årig mand fra Esbjerg blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse for sine kvæstelser. Politiets foreløbige undersøgelser tydede på, at han i forbindelse med murerarbejde færdedes på et stillads, da han ifølge andre tilstedeværende på byggepladsen faldt 5-6 meter ned gennem stilladset. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til at foretage nærmere undersøgelse af arbejdspladsen og stilladset for at få klarlagt i samarbejde med politiet, om nogen kan drages til ansvar for ulykken. Den tilskadekomne blev indlagt på sygehuset i Køge til observation og behandling for kvæstelser i det ene skulderparti og i hovedet, men han meldes uden for livsfare. Politiet afventer nu en erklæring fra Arbejdstilsynet, før sagen kan afgøres.

Mistænkeligt telefonopkald – Holbæk

Kl. 13.42 orienterede en 40-årig mand fra Holbæk politiet om et mystisk telefonopkald, som han havde fået mandag aften i tidsrummet kl. ca. 2030-2100. En fremmed mand havde ringet fra et ukendt telefonnummer og præsenteret sig som en medarbejder fra YouSee, der ønskede nogle kontonumre mv. oplyst. Den 40-årige havde i forvirringen givet oplysninger om kontonummeret på et betalingskort, men var dog under den videre samtale med den fremmede mand blev mistænksom, så telefonopkaldet var blevet afbrudt. Efterfølgende havde den 40-årige dog spærret sit betalingskort for at undgå, at de givne oplysninger måske kunne misbruges af nogen.

Politiet har noteret sig henvendelse og registreret som endnu et forsøg på at narre personer til at oplyse personlige oplysninger i et forsøg på formentlig at begå økonomisk og/eller netbaseret kriminalitet. Oplys aldrig personlige oplysninger, koder, konto- og kortnumre mv. til personer, der uopfordret henvender sig f.eks. i et telefonopkald. Afbryd samtalen og ring retur til den virksomhed, som personen repræsenterer, for at kontrollere opkaldets rigtighed.

Ulovlig knallert – Delingen, Ringsted

Kl. 16.35 standsede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Ringsted, da han kørte på en 30-knallert på Delingen. Den 15-årige brugte ikke styrthjelm under kørslen og kørte på en knallert, som måske kunne køre hurtigere end tilladt. En kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre med mindst 46 km/t mod højst 30 km/t. Den 15-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og kan nu se frem at modtage en bøde med påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 19.14 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Føllenslev for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold mod mand og hærværk mod forretning – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 20.43 rykkede politiet ud til en fastfoodrestaurant, hvor to mænd var kommet i slagsmål ifølge en anmelder fra lokalområdet. På stedet traf politiet en 39-årig mandlig indehaver af fastfoodrestauranten og en 22-årig mand fra Hvalsø. Forretningsindehaveren havde været i færd med at lukke butikken, da den 22-årige tilfældigt kom forbi. De begyndte at småskændes om, hvem der havde kigget efter hvem, hvilket udviklede sig til, at den 22-årige overfaldt forretningsindehaveren med diverse slag mod hovedet, så forretningsindehaveren pådrog sig mindre skader. En anden ansat i restauranten fik adskilt de to mænd, hvorefter den 22-årige tog et reklameskilt, som han kastede mod forretningsruden, som herved knustes. Politiet anholdt den 22-årige, som blev sigtet for både vold og hærværk, inden han efter endt efterforskning og afhøring blev løsladt. Den 22-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Nordhøj, Køge

Kl. 23.53 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Gadstrup for både kørsel i frakendelsestiden og spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Lyngvej, Køge

Kl. 00.10 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune for spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af. Han var allerede frakendt kørekortet frem til 2022 efter en tidligere dom for netop narkokørsel. Ved visitation efter anholdelsen fandt politiet den 45-årige i besiddelse af en joint, så sigtelserne kom ud over overtrædelserne af færdselsloven også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 45-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforisende stoffer. Bilejeren kan også forvente at høre nærmere fra poltiet, som vil sigte bilejeren for at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler