Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Hvalsø - onsdag den 17. marts

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ny Taastrupvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hovedvejen, Lejre
Ewalds Have, Holbæk
Troldager, Højby
Ejby Strandsvej, Ejby
Kikhøjparken, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kirkemosevej, Føllenslev

87 pebersprays indleveret til poltiet – Hele kredsen

Siden 1. januar 2019 har danskerne lovligt kunne købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Ordningen rulles nu tilbage, og borgerne kan aflevere pebersprays til politiet frem til d. 31. marts 2021.

Den 1. februar trådte nye regler i kraft i våbenlovgivningen, som betyder, at man skal have politiets tilladelse til købe og have en peberspray. Man kan derfor ikke længere have en peberspray i sit hjem eller andre steder uden tilladelse. Har du købt en peberspray før den 1. februar 2021, skal du derfor søge tilladelse til den eller aflevere den til politiet i perioden 1. februar 2021- 31. marts 2021.

HUSK at pebersprayen skal afleveres senest d. 31. marts 2021, da det ellers er ulovligt at besidde den uden en tilladelse.

Transporten af pebersprays skal ske direkte fra hjemmet til nærmeste politistation, og det er ikke tilladt at gøre ærinder undervejs.

Indtil videre er der blevet indleveret 87 pebersprays i hele kredsen som fordeler sig sådan:

Holbæk 22
Kalundborg 6
Roskilde 29
Ringsted 12
Køge 18Grundlovsforhør i sag om narkosalg – Grevinge, Odsherred

Tirsdag omkring middagstid var politi med narkohunde på en adresse i Grevinge, da der var mistanke om, at der blev solgt narko fra stedet. Politiet traf en 32-årig kvinde fra Odsherred og en 45-årig mand fra Glostrup, som blev gjort bekendt med politiets mistanke, og at boligen ville blive ransaget.

Ved ransagningen af adressen i Grevinge og den 45-årige mand bopæl i Glostrup blev fundet 159,14 gram amfetamin, 16,54 g kokain, 272 gram kreatin, der benyttes som fyldstof til opblanding af narko samt 7,99 gram hash. Der blev ligeledes fundet remedier til opblanding og pakning af euforiserende stoffer.

Manden og kvinden blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på videresalg ifølge straffelovens regler. Politiet ransagede efterfølgende den 45-åriges adresse i Glostrup, hvor der blev fundet yderligere 37,13 gram amfetamin, 762 gram fyldstof samt 5,73 gram hash.

De vil begge blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 12.00. Anklageren vil begære dørlukning i sagen, så politiet kan ikke oplyse yderligere.

15-årig kørte bil og stak af fra politiet – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.25 bemærkede en patruljen en meget ung mand, som sad bag rattet i en personbil på Hovedgaden i Svinninge, Holbæk. Politiet standsede bilen på Markedsvej, men da bilen standsede løb den unge mand fra bilen. Han fik dog hurtigt flere betjente i hælene og blev anholdt på Chr. Hansensvej kort efter. Det viste sig, at den unge mand var bare 15 år gammel, og derfor selvsagt ikke havde et kørekort. Den unge mand fra lokalområdet havde taget sine forældres bil uden at have fået lov. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og forældrene blev underrettet. Derudover orienterer politiet de sociale myndigheder om sagen. Han kan forvente en bøde i sagen.

Uheld mellem bil og ambulance – Roskildevej, Holbæk

Kl. 11.42 skete et færdselsuheld på Roskildevej i Holbæk, da en personbil kørte ud fra ubetinget vigepligt, hvor han stødte sammen med en ambulance under udrykning. Bilisten, en 82-årige fra Holbæk kørte ad Tåstruphøj mod øst ud på Roskildevej, men fejlbedømte afstanden og kørte ud foran ambulancen, der kom kørende med udrykning ad Roskildevej mod syd. I ambulancen var i alt fire personer, heraf en patient, som skulle køres til Roskilde Sygehus.

Den 82-årige blev kørt til Rigshospitalet til behandling for knogle brud på kroppen, men han var ikke i livsfare. Redderne og patienten i ambulancen kom ikke til skade ved sammenstødet, og en ny ambulance ankom og fortsatte udrykning mod Roskilde Sygehus. Roskildevej var spærret mens politi og redning arbejdede på stedet og buslinjer forbi uheldsstedet blev omlagt. Kl. 13.22 var vejen igen helt fri og busserne kunne igen passere. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, hvor den 82-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Narkokørsel – Søtorvet, Hvalsø – Lejre

Kl. 21.28 sigtede og anholdt politiet en 19-årig mand fra Kirke-Såby for narkokørsel, da han blev standset på P-pladsen ved Søtorvet i Hvalsø. Den 19-årige var mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den sigtede høre mere i sagen.

Brand ved skorsten – Dyssegårsvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 22.46 kørte politi og brandvæsen til en brand omkring en skorsten i en villa i Gadstrup. Beboerne var selv kommet ud af huset ved politiets ankomst, og der var tydelige flammer i loftet omkring skorstenen ved husets brændeovn og en del røg. Patruljen forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, og det fik dæmpet flammerne. Brandvæsnet kom kort efter og fik slukket gløderne under loftbrædderne.

Politiet skrev en brandundersøgelsessag på branden, der var startet i noget granulat, som sad tæt på skorstenen. Der skete lettere brandskade omkring skorstenen i loftet. Ingen personer kom til skade ved branden.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi