Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Hvalsø - mandag den 3. august


Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skullebjerg, Gevninge, RoskildeVibevej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fiskebækvej, KøgeBaldersvej, RoskildeMaglemosevej, RingstedKærager, GreveRøsnæsvej, KalundborgHovgårdsparken, GreveNakskovvej, Veddelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ellinge Nyvej, Ellinge Lyng, Vig

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Jernbanevej, Holbæk

 

Fredag – lørdag

Knivloven – Ølbycenter, Ølby, Køge
Kl. 10.46 fik politiet anmeldelse om, at en mand sad i en varebil over rodede med noget som lignede pistoler. Manden kørte fra Ølbycentret ud på sydmotorvejen sydgående. Politiet kørte efter bilen og traf den på Sydmotorvejen ved Haslev i Sydsjællands Politikreds. Her blev føreren af bilen, en 45-årig mand fra Herlufmagle, anholdt og bilen ransaget. I varebilen blev fundet to hardballpistoler, som den 45-årige lovligt kunne besidde. Den 45-årige havde desuden en foldekniv på sig, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at bære. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og kniven blev beslaglagt. Han blev taget med til politistationen til afhøring, og blev også vejledt om det uhensigtsmæssige i at fremvise pistollignende genstande i det offentlige rum, da det kan fremkalde frygt hos forbipasserende. Herefter blev han løsladt og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen om den ulovlige kniv.

Uheld mellem bil og lastbil – Holmstrupvej, Jyderup- Holbæk

Kl. 14.07 stødte en personbil og en lastbil sammen på Holmstrupvej i krydset ved Slagelsevej. Personbilen, som blev ført af en 52-årig mand fra Slagelse, blev skubbet af vejen og fortsatte ned i grøften, hvor den ramte et vejskilt. Den 52-årige og hans kone, som var med i bilen, blev kørt til tjek på sygehuset, men var ikke kommet til skade. Lastbilens fører, en 55-årig mand fra Mørkøv, var ligeledes uskadt. Begge førere blev rutinemæssigt testet med alkometeret, hvor det viste sig at lastbilchaufføren havde en promille lidt over det tilladte. Han blev derfor anholdt for at få udtaget en blodprøve, som klar vise om han var påvirket over det tilladte under kørslen. Politiet optog rapport i sagen, som skal klarlægge omstændighederne omkring uheldet, herunder om det var lastbilen, som kom over i den modkørendes vejbane i forbindelse med sammenstødet.

Gadeuorden – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 00.21 fik politiet anmeldelse om, at den mand skabte uro ved at hoppe ud foran bilerne, som kørte forbi. Han var ifølge anmelderen udadreagerende og slog på en lygtepæl. Da patruljen kom frem var manden blev dårlig og ukontaktbar, så betjentene tilkaldte en ambulance. Manden havde ingen id-papirer på sig, men politiet kunne genkende ham fra tidligere episoder til at være en 20-årig mand fra Køge. Han blev taget med til sygehuset til behandling.

Mand varetægtsfængslet for grov vold – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.30 gik to mænd på Jernbanevej sammen, efter at have forladt en fest. De to kom op at toppes og kom op at slås. I forbindelse med slagsmålet blev den ene, en 23-årig mand fra Smørum slået i hovedet med en topnøgle af den anden, en 25-årig mand fra Mørkøv. Den 23-årige var gået fra stedet, men blev fundet alvorligt tilskadekommen omkring 1 km fra det sted, hvor han pådrog sig skaden. Han blev kørt til sygehuset i ambulance til behandling for et alvorligt hovedtraume. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for grov vold. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet til den 25. august. Lørdag aften meldte sygehuset, at den 23-årige var uden for livsfare, men fortsat indlagt til behandling.


Lørdag – søndag

 

Brand – Bygmarken, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 12.44 sigtede politiet en 49-årig mand efter brandlovgivningen, da manden i forbindelse med havearbejde med en ukrudtsbrænder fik antændt en brand i sin egen hæk. Branden spredte sig derefter til et skur og en regnvandsbeholder, men blev slukket, inden den nåede at sprede sig yderligere. Manden kan forvente en bøde i sagen.

Narkokørsel – Motelvej – Roskilde

Kl. 20.40 standsede en patrulje en personbil, som lugtede kraftigt af cannabis. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, og han var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sin sag.

Spirituskørsel – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.45 blev en patrulje opmærksom på en personbil, der holdt i tomgang i en parkeringslomme. Patruljen vurderede at manden bag rettet, en 55-årig mand fra Kalundborg, var påvirket af spiritus, hvilket et pust i alkometeret bekræftede. Manden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Da han havde fået udtaget en blodprøve, blev han løsladt. Manden vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.


Søndag – mandag

 

Uheld mellem bil og motorcykel – Hornsherredvej, Lyndby,Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 18.16 skete et sammenstød på Hornsherredvej ud for nr. 126, da en motorcyklist kom over i modkørende vejbane, hvor den stødte sammen med en personbil med trailer bagpå. Føreren af motorcyklisten, en 24-årig mand fra Hvalsø, havde i en højrekurve kigget sig over skulderen og var ubevist kommet til at trække over i den forkerte side af vejen. Motorcyklen ramte bilens højre hjørne, så den 24-årige blev slynget af motorcyklen, der ramte ham i faldet. Den 24-årig pådrog sig et alvorligt brud på benet og blev kørt med ambulance til sygehuset. Bilisten, en 73-årig mand fra København slap fra uheldet med skader på sin bil. Trafikken forbi uheldsstedet blev standset indtil der var ryddet op på stedet. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Butikstyv med kniv og hash – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 19.00 anmeldte personalet fra Netto, at de netop havde tilbageholdt en butikstyv, som havde stjålet varer for 105 kr. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en 28-årig mand fra Holbæk, som foruden de stjålne varer blev fundet i besiddelse af 0,7 gram hash og to ulovlige knive. Han blev sigtet for butikstyveri, besiddelse af euforiserende stoffer og for knivloven. Butikken fik varerne igen og politiet beslaglagde de ulovlige ting. Herefter fik den 28-årige lov at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Uorden og overtrædelse af tilhold – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 19.05 blev flere patruljer sendt til havnen i Kalundborg, da der var melding om slagsmål. Det viste sig, at en 37-årig mand fra Kalundborg, som har et tilhold mod at opsøge sin ex-kæreste. Han havde alligevel opsøgt hende på gaden, og var i den forbindelse kommet op at toppes med en ven til kvinden, så der opstod tumult på stedet. Den 37-årige var fortsat til Bredgade, hvor han var kommet i klammeri med en anden gruppe mænd. Han blev her anholdt for gadeuorden og sigtet for at overtræde tilholdet mod den 51-årige kvinde. Den 37-årige blev taget med i detentionen, men løsladt senere på aftenen, hvor han lod sig indlægge til behandling på grund af sin psykiske tilstand. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om overtrædelse af tilholdet.

Knallert påkørte el-skab – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 19.16 kørte en 15-årig ung mand fra Roskilde på knallert ad Københavnsvej mod vest. Ud for nr. 111 kom knallerten af uvisse årsager i slinger, og den 15-årig påkørte et el-skab, som står imellem fortov og cykelsti. Knallertføreren slog sit ben, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet registrerede uheldet og orienterede el-selskabet, som sendte en medarbejder til stedet for at udbedre skaderne på el-skabet.

Uorden i haveforening – Hf. Hvilen, Roskilde

Tidligt mandag morgen kl. 05.24 fik politiet anmeldelse om uorden ved et kolonihavehus i Trekroner. Flere mænd havde indfundet ved huset, og der var optræk til tumult. Politiet sendte flere vogne til stedet, hvor i alt 8 mænd blev anholdt, mens politiet undersøger omstændighederne. Togdriften forbi haveforeningen ved Trekroner Station var kortvarigt indstillet, mens politiet arbejdede på stedet. Politiet ransagede adressen, og afsøgte stedet med hunde. De anholdte mænd blev taget med til politistationen til afhøring, og politiet skal nu have klarlagt baggrunden for episoden. Der er pt. ikke yderligere oplysninger i sagen.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi