Hastighedsoverskridelser på Blakledsvej: Tre bilister sigtet på én morgen

Profilbillede

Mange bilister kører for stærkt på Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø, Lejre

Tirsdag morgen oplevede tre bilister inden for cirka 45 minutter, at de blev sigtet for at overtræde færdselslovens hastighedsbestemmelser på Blakledsvej i Vester Såby.

Den første sigtelse var rettet mod en 28-årig mand fra Store-Merløse, der blev målt til at køre mindst 77 km/t i en varebil på en vejstrækning i et tættere bebygget område, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t. Ud over en bøde og et obligatorisk bidrag på 500 kr. til Offerfonden, kan han også forvente en påstand om et klip i kørekortet, da hastighedsoverskridelsen var mere end 30 procent af den tilladte hastighed.

Den næste sigtelse var rettet mod en 40-årig mand fra Vipperød, der blev målt til at køre mindst 88 km/t i en personbil, da han kørte sydpå ad Blakledsvej.

Den tredje sigtelse var rettet mod en 55-årig mand fra Svebølle, der blev målt til at køre mindst 92 km/t i en personbil, da han også kørte sydpå.

De to sidstnævnte kan hver især, ud over en bøde og et obligatorisk bidrag til Offerfonden på 500 kr., forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Denne påstand vil i så fald medføre et krav om at bestå en kontrollerende køreprøve, hvor både en teori- og køreprøve skal bestås for at beholde førerretten.

Kilde: "Hastighedsoverskridelser på Blakledsvej: Tre bilister sigtet på én morgen"