Døgnrapporten i Hvalsø: torsdag den 23. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bygvej, Jyllinge
Krogårdsvej, Greve
Hørstørkervej, Benløse, Ringsted
Råmosevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ved Kildepladsen, Borup

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tølløsevej, Hvalsø (2 forhold)
Ølbycenter, Køge
Kildebakken, Ringsted

Trafikale udfordringer ved vejarbejde – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Et større vejarbejde er i gang i forbindelse med ny kloakering på Kvarmløsevej i Tølløse. I de næste to uger vil der derfor være midlertidigt lukket for gennemkørsel på Kvarmløsevej ud for Tølløse Privat – og Efterskole ud for Birkevej. Der er opsat skiltning med omkørsel på stedet, men det til trods opstod der i denne uge trafikale udfordringer på Kvarmløsevej, da flere bilister overså skiltningen og kørte videre. Det gav trafikale problemer, når de så nåede afspærringen ud skolen, hvor bilisterne var nødt at vende. Samtidig blev der arbejdet med større entreprenørmaskiner foran indkørslen til skolen.

Beboer og ærindekørsel til skolen kan fortsat ske ad Kvarmløsevej. Besøgende på skolen kan vende på skolens område Øvrige blister opfordres til at køre alternative ruter igennem Tølløse. Omkørsel kan ske via Hjertebjærgvej/Jernbanevej eller vejene uden om byen.

Lokalbetjente har de seneste dage været til stede på Kvarmløsevej i morgentrafikken mellem kl. 07.45-08.30, hvor der er mest trafik til skolen. Betjentene vejledte de trafikanter de mødte om, hvordan de skulle køre på Kvarmløsevej og om at vise hensyn til vejarbejdet. Ingen blev sigtet i forbindelse med indsatsen, men omkring flere bilister blev gjort opmærksomme på, at holde øje med skiltningen på stedet. Politiet opfordrer borgerne til at vise forståelse og agtpågivenhed over for vejarbejdere. Politiet vil fortsat følge den trafikale situation på Kvarmløsevej, mens afspærringen står på.

Brand – Frostrupvej, Abildøre, Vig – Odsherred

Kl. 14.32 fik politiet en anmeldelse om, at brandvæsnet var på vej til en brand i villa. Politiet kørte derfor også til stedet med flere patruljer og en indsatsleder for at assistere brandvæsnet. En 44-årig kvindelig beboer var kommet hjem, og havde opdaget røg fra huset og slog arler var ikke flere personer til stede i det brændende hus. Omkring kl. 15.10 kunne brandvæsnet oplyse, at der kun forestod noget efterslukning. Undersøgelser på stedet viste, at branden formentlig startede i husets køkken. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at klarlægge brandårsagen.

Frontaluheld mellem to biler – Gl. Nykøbingvej, Vig – Odsherred

Kl. 15.13 kører en 31-årig mand fra Nørre-Asmindrup mod nord på Gl. Nykøbingvej i en varebil, og af ukendte grunde kom denne over i modkørende vejbane. Her kørte en 33-årig kvinde fra Nørre-Asmindrup med to små børn i en personbilen, og de to kørte frontalt sammen. Vejen var spærret mellem kl. cirka 15.30 og 17.00, mens politi og redning arbejdede på uheldsstedet.

En lægehelikopter blev sendt til stedet, men der blev ikke behov for at flyve nogen til behandling. Alle parterne blev kørt i ambulance til sygehuset, til kontrol, men de var sluppet fra sammenstødet uden at komme noget alvorligt til. Den ene bil måtte nødflyttes, men det blev ikke nødvendigt at tilkalde en bilinspektør, idet der ikke var sket alvorlig personskade. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet, og afklare hvorfor den 31-åriges bil havnede i de modkørendes vejbane.

Gårdbrand – Sdr. Jensløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 18.15 fik politiet en anmeldelse om brand i en trelænget gård med bindingsværk. En beboer på stedet havde slået græs kort før branden startede. Græsslåmaskinen blev parkeret i garagen, og kort efter opdagede beboeren røg fra garagen. Han forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, men det brændte for kraftigt, og der blev slået alarm.

Alle personer kom sikkert ud fra gården, men den ene længe var overtændt, og der hørtes flere brag fra branden, idet der fandtes gasflasker i bygningen. Røgsøjlen kunne ses langt fra branden, men der var ikke behov for at evakuere omkringboende. Kl. 19.30 forlod politiet stedet, mens brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet. Der skete større skader på de af de træ længer på gården. Brandårsagen vil blive undersøgt, når brandefterforskere har mulighed for at se nærmere på den nedbrændte længe, men det mistænkes, at branden kan være startet omkring græsslåmaskinen i garagen.

Mindreårige butikstyve – Marksvinget, Køge

Kl. 19.11 kørte politiet til Fakta i Køge, hvor personalet havde tilbageholdt tre mindreårige piger, der gik igennem kassen uden at betale for to poser slik og to poser nudler. Politiet undersøgte sagen, hvor to af de tre kunne mistænkes for at stå bag butikstyveriet. De to mistænkte, en 13-årig og en 15-årig pige fra Køge blev sigtet i sagen. Pigernes værger og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den 13-årige er under den kriminelle lavalder, og kan derfor ikke straffes i sagen. Den 15-årige kan forvente at høre mere fra politiet når sagen skal afgøres. Sagen overdrages desuden til de sociale myndigheder.

Bil påkørte træ – Tune Landevej, Tune, Greve

Kl. 02.46 skete et solouheld på Tune Landevej, da en bil med tre mænd i alderen, 19, 29 og 34 år- alle fra Greve, forulykkede. Bilen kørte frontalt ind i et vejtræ og blev totalskadet, og to af de tre mænd blev slynget ud af bilen. Alle tre mænd blev indbragt i ambulancer til sygehuset til undersøgelse, men de var sluppet heldigt fra uheldet. Ingen af dem var kommet noget alvorligt til. Politiet kunne ikke med sikkerhed klarlægge, hvem af de tre, som havde ført bilen. Da de alle tre kunne mistænkes for at være påvirkede fik de udtaget en blodprøve, som skal afklare om føreren kørte under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer. Politiet optog rapport og undersøger nu sagen nærmere, for at fastslå, hvem af de tre som var føreren. De tre vil alle blive nærmere afhørt til sagen, og høre mere om sagens gang, når resultatet på blodprøven kommer.

 

OPFØLGNING


Mand fængslet i sag om afpresning og vidnetrusler – Holbæk

Onsdag blev en 19-årig mand fra Holbæk fremstillet i grundlovsforhør i en sag om afpresning og vidnetrusler mod en jævnaldrende mand fra Holbæk i forbindelse med en økonomisk twist mellem de to. Sagen foregik og blev anmeldt tirsdag aften, og kort efter anholdt politiet den 19-årige. Han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor dommeren varetægtsfængslede den 19-årige til den 19. oktober. Den 19-årige kærede varetægtsfængslingen, som nu skal bedømmes af Landsretten. Retsmødet foregik for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi