Døgnrapporten i Hvalsø: mandag den 13. december

Profilbillede

Hvalsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Greve Strandvej, Greve
Åkandevej, Vester Saaby, Hvalsø

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ejgårdsminde, Greve
Skovvænget, Køge
Klemmenstrupvej, Køge
Landevejen, Kirke-Såby (forsøg)
Fårevejle Stationsvej, Fårevejle St. (forsøg)
Gyldenløves Kvarter, Solrød Strand (forsøg)
Bovsager, Svogerslev, Roskilde (forsøg)
Ringsbjergvej, Tureby
Vestervangsvej, Vestervang, Sjællands Odde
Bakken, Store-Merløse
Søndergade, Ubby, Jerslev Sj.
Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde
Vestre Hovvej, Svinninge
Snebærhegnet, Greve
Gyvelvej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Nyvangs Alle, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Solrød Center, Solrød Strand
Ådalsvej, Slimminge, Ringsted
Karlslunde rasteplads, Karslunde


Fredag – lørdag:


Personalet var hurtigere end tyven – Ahlgade, Holbæk

Kl. 14.52 slog personalet i en telebutik alarm til politiet, idet en mand havde stjålet en telefon og var flygtet derfra i retning mod togstationen. Personalet havde fulgt efter tyven og fået fat i ham på togstationen under omstændigheder, der gav anledning til en anden anmeldelse om muligt slagsmål på stedet.

Politiet var fremme fire minutter efter første anmeldelse og kunne konstatere, at butikspersonalet fra telebutikken tilbageholdt en 26-årig mand fra Falster som mistænkt. Under flugten havde han smidt den stjålne mobiltelefon fra sig, men butikspersonalet var fulgt efter og havde tilbageholdt ham på togstationen. Politiet anholdt den 26-årige, der blev sigtet for tyveri af mobiltelefonen og efterfølgende løsladt efter afhøring til sagen.

Ransagning efter fyrværkeri – Greve

Kl. 15.35 foretog politiet en ransagning på en privat adresse i Greve, idet en 20-årig mand fra Greve var mistænkt for at være besiddelse af ulovligt fyrværkeri. Politiet havde forinden fået et tip om, at den 20-årige via et socialt medie havde tilbudt salg af ulovligt fyrværkeri, så politiet forelagde oplysningerne til Retten i Roskilde, der godkendte, at politiet kunne foretage en ransagning for at finde eventuel ulovligt fyrværkeri.

Ransagningen blev foretaget på den 20-åriges bopæl i en beboelsesejendom, men politiet fandt intet ulovligt i hans besiddelse. Politiet fandt dermed intet grundlag for at sigte ham for noget ulovligt efter ransagningen af hans bolig, rum og gemmer.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Lundemarksvej, Holbæk
Kl. 15.55 var en fodgænger blevet påkørt af en bilist i lyskrydset Valdemar Sejrsvej – Lundemarksvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet kørte også til stedet, hvorfra en fodgænger var blevet bragt til skadestue til kontrol. Fodgængeren var dog sluppet uskadt fra påkørslen, der skete, da en 51-årig kvinde fra Næstved i sin personbil var kørt ad Lundemarksvej mod øst. I krydset foretog hun svingning til venstre ad Valdemar Sejrsvej mod nord og påkørte herunder fodgængeren.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst de nærmere omstændigheder ved uheldet.

To kvinder snød falsk bankmand – Tune – Greve

Kl. 17.05 og kl. 17.11 fik politiet to anmeldelser fra to kvinder på hhv. 77 og 80 år fra Tune, idet de begge oplyste, at en fremmed mand havde kontaktet dem telefonisk hver især. Manden havde oplyst dem om, at der straks ville blive hævet et beløb på bankkontoen, hvorfor de skulle aflevere deres betalingskort til en anden mand, som ville dukke kort efter.

Ingen af kvinderne lod sig narre af den falske bankmand, idet de begge afbrød opkaldet og tog kontakt til deres egen bank, hvor personalet samstemmende kunne oplyse, at der ikke var hævet noget beløb uberettiget.

Politiet roste dem for deres skepsis over for den falske bankmand og vejledte dem om straks at kontakte politiet igen, hvis nogen dukkede op på deres adresser for at afhente deres betalingskort. Det skete dog ikke, så politiet efterforsker nu disse anmeldelser sammen med andre anmeldelser om en falsk bankmands forsøg på at få især ældre borgeres betalingskort udleveret i forbindelse med falske oplysninger om misbrug af et betalingskort. Den foreløbige efterforskning i sagen tyder på, at det er samme mand, der har kontaktet de to kvinder i Tune ud fra bl.a. det mobiltelefonnummer, som den falske bankmand ringede fra.

Færdselsuheld – Stevns Landevej / Lejerstoftevej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 17.21 var to bilister stødt sammen i krydset Stevns Landevej – Lejerstoftevej, så krydset var blevet spærret for trafik.
Politiet rykkede ud til uheldsstedet, hvortil bugseringskøretøjer var blevet tilkaldt. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 45-årig mand fra Rødvig var kørt ad Lejerstoftevej mod nord. I krydset havde han til hensigt at fortsætte ligeud og kørte frem på Stevns Landevej, hvor han på bilens venstre side blev påkørt af en 52-årig kvinde fra Fakse, der kørte i østlig retning ad Stevns Landevej.

Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt. Kl. ca. 18.45 var krydset ryddet for de involverede køretøjer, så trafikken igen kunne passere uhindret.

Truende passager – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.51 måtte politiet køre til Roskilde station, idet en passager i et tog undervejs dertil havde været truende over for DSB-personalet.

Det viste sig, at en 38-årig mand fra Korsør under en togrejse mod den vestlige del af Sjælland havde fremsat trusler mod både en kvindelig og en mandlig DSB-medarbejder, så politiet anså truslerne for at være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser. Den 38-årige havde truet med at gøre skade på dem, når de kom hjem fra arbejde, hvorfor politiet sigtede ham for overtrædelse af straffeloven, inden han blev bortvist fra toget. Politiet har nu optaget rapport om sagen for at få belyst de nærmere omstændigheder, som den 38-årige ikke ønskede at bidrage til belysning af.

Narkokørsel uden førerret – Karlemosevej, Køge

Kl. 01.55 blev en 18-årig mand fra Ishøj sigtet for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer på det nærliggende sygehus. Også bilens ejer – en 38-årig kvinde fra Ishøj – er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun har overladt føring af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører på grund af den manglende førerret.


Lørdag – søndag:


Glatføreuheld – hele politikredsen

Kl. 07.50: Risbyholmvej, Havdrup: 38-årig mand fra København S gled i en kurve ved Skovvej ud i grøften med sin lastbil, som væltede om på siden. Ingen personskade.
Kl. 09.05: Tømmerupvej, Mørkøv: 57-årig mand fra Tølløse gled med sin personbil ind i et større træ i snevejret. Ingen personskade.

Kl. 09.15: Køge Bugt Motorvejen, Køge: En 40-årig kvinde fra Svendborg blev påkørt bagfra, så hun mistede kontrollen over bilen i det sne- og isglatte føre. Ingen personskade – minimal materiel skade.

Kl. 09.21: Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø: en 20-årig kvinde mistede kontrollen over bilen, som i det glatte føre gled ud i grøften. Ingen personskade.

Færdselsuheld – Munkholmvej / Torkilstrupvej, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 08.50 rykkede redningspersonale, det lokale redningsberedskab og politiet ud til et færdselsuheld, da to personbiler var stødt sammen i krydset Munkholmvej-Torkilstrupvej.
En 23-årig kvinde fra Tølløse var som passager i den ene bil lettere fastklemt, så redningspersonalet måtte i aktion for at få hende ud af bilen.

Hun blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Kvinden havde befundet sig i en personbil, som en 25-årig mand fra Tølløse havde ført ad Torkilstrupvej mod nord. I krydset ved Munkholmvej var han fortsat videre frem og blev herefter påkørt på sin højre side af en anden personbil, der blev ført i vestlig retning ad Munkholmvej af en 28-årig mand fra København NV. Begge førere slap også uskadte fra sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne i krydset kan være overtrådt.

Færdselsuheld – Skagerakvej / Roskildevej, Holbæk

Kl. 14.44 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var kørt ind i et vejtræ midt i en rundkørsel ved Skagerakvej og Roskildevej. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet.

En kvæstet fører blev reddet ud af bilen og straks kørt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev indlagt til behandling for de kvæstelser, som han havde pådraget sig ved uheldet. Politiet fik rutinemæssigt udtaget blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer hos føreren, der blev identificeret som en 27-årig mand fra Ringsted. Han var inden uheldet kørt ad Skagerakvej mod øst og ifølge sporene på uheldsstedet fortsat lige i rundkørslen. Herved påkørte han først et vejskilt, inden bilen til sidst ramte et træ midt i rundkørslen.

Politiet har optaget rapport om uheldet, idet den 27-årige fører blev indlagt på sygehuset som følge af de skader, som han pådrog sig. Han meldes dog uden for livsfare.
Det lokale redningsberedskab blev også tilkaldt til at håndtere udslip af motorolie, så uheldsstedet var først ryddet og den forulykkede personbil fjernet kl. ca. 16.45.

Færdselsuheld – Haslevvej / Tvindelstrupvej, Sneslev, Ringsted

Kl. 14.52 var det sket endnu et uheld i det glatte føre på Haslevvej, idet tre bilister var blevet impliceret i et sammenstød.

Det viste sig, at en 21-årig mand fra Helsinge som fører af en minibus i sydlig retning for sent opdagede, at to andre personbiler foran holdt stille i krydset Tvindelstrupvej, idet den forreste afventede muligheden for et venstresving. Den 21-årige påkørte derfor bagenden af en personbil ført af 37-årig kvinde fra Kgs. Lyngby. Hendes bil blev skubbet frem i bagende på personbilen ført af en 47-årig kvinde fra Maribo.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, hvor politiet registrerede omstændighederne og parterne i køretøjerne.

Færdselsuheld – Skørpinge Mark / Vemmetoftevej, Rødvig – Stevns

Kl. 15.10 var to personbiler stødt sammen i krydset Vemmetoftevej-Skørpinge Mark, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 79-årig kvinde fra Store-Heddinge i sin personbil var kørt ad Skørpinge Mark mod nord frem til krydset ved Vemmetoftevej, hvor hun kørte frem over vigelinjen og svingede til højre ad Vemmetoftevej mod øst. Samtidig hermed kørte en 39-årig kvinde fra Kalundborg i en personbil ad Vemmetoftevej mod øst, så hun påkørte den 79-åriges bil. Som følge af påkørte mistede hun kontrollen over bilen, der standsede delvist inde i en privat have på krydsets nordøstlige side.

Ingen af parterne havde pådraget sig behandlingskrævende skader ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne kan være overtrådt.

Røg i sommerhus – Frøkær, Bjerge Strand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 16.28 måtte en 73-årig mandlig sommerhusgæst ringe efter brandvæsnet, idet der lugtede af røg i sommerhuset. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor der ikke var nogen egentlig brand. Der var tændt op i en brændeovn, og mistanken var, at nogle gløder kunne være faldet ud af brændeovne og derfor kunne være årsagen. Det undersøgte brandvæsnet nærmere sammen med sommerhusejeren, idet politiet ikke foretog sig yderligere ud fra disse omstændigheder.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 19.17 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket i det østgående spor ca. 500 meter øst for afkørsel <35> Ringsted Ø.
Det viste sig, at en 28-årig kvinde fra Vestfyn havde mistet kontrollen over sin personbil i det glatte føre, så hun havde påkørt et autoværn, uden at øvrige trafikanter blev involveret i uheldet. Både den 28-årige samt et barn på et år i bilen var sluppet uskadte fra ulykken.Politiet foretog imidlertid anholdelse af den 28-årige kvinde, fordi hun var spirituspåvirket under kørslen. Efter at et familiemedlem havde overtaget ansvaret for barnet blev den 28-årige af politiet kørt til et sygehus, hvor hun efter en sigtelse for spirituskørsel fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hun blev efterfølgende løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.Glatføreuheldet medførte afspærring af en vognbane med en skiltevogn, indtil oprydningsarbejdet var overstået kl. ca. 20.30.

Indbrud i villa – Ringsbjergvej, Tureby – Køge

Kl. 22.06 fik politiet en anmeldelse fra en villaejer, der havde haft indbrud i sin bolig i tidsrummet kl. ca. 19.30 – 21.50. Et vindue var blevet opbrudt, så det var muligt at komme ind. Indenfor var et pengeskab blevet brudt op, så nogle kontanter var blevet stjålet formentlig af to mænd, som kunne ses på videoovervågning i området.

De havde et koben i hånden og blev i øvrigt beskrevet som mænd, 30-40 år, 170-180 cm høje og talende et østeuropæisk sprog. Den ene var iført mørk hue, lys jakke, lyse cowboybukser og sorte sko, mens den anden var iført en lys hue, lys trøje, mørke bukser og mørke sko.

Der er ingen oplysninger om, hvordan de to mistænkte forsvandt fra området, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd i området.
Politiet undersøgte gerningsstedet for eventuelle tekniske spor og afventer nu resultatet heraf i forsøget på at få identificeret de to mistænkte.

 

Narkobilist havde narko i lommen – Grønningen, Køge

Kl. 00.55 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Køge for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om narkokørsel, idet han sad i en personbil med motoren tændt. Han blev derfor betragtet som fører af køretøjet og sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet et narkometer forinden havde givet udslag på både kokain, cannabis og benzodiazepiner.

Ved visitationen af den 21-årige fandt politiet ham i besiddelse af 0,31 gram kokain, som han gemte i en lomme. Sigtelserne kom nu også til at omfatte lov om euforiserende stoffer, inden den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for indhold af euforiserende stoffer i relation til sigtelsen for overtrædelse af færdselsloven.

 

 

Søndag – mandag:

 

Et døgn med mange påvirkede bilister – Lejre, Køge og Holbæk

Politiets færdselsindsats gav søndag flere sager med påvirkede bilister. Hele fire narkobilister blev stoppet og to spiritusbilister måtte afgive en blodprøve.

Kl. 15.45 stoppede en færdselsbetjent en 44-årig kvinde fra Birkerød i en personbil på Gershøjvej i Sæby, Kirke-Hyllinge – Lejre i en rutinekontrol. Kvinden blæste i alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Hun havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da hun ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve i forbindelse med en betinget frakendelse i en hastighedssag. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel uden førerret. Efter blodprøveudtagelsen blev hun løsladt.

Kl. 15.58 på Sydmarksvej i Kyndeløse blev en 50-årig mand fra Dragør stoppet i en færdselskontrol. Han blæste alkometeret væsentligt over det tilladte, så han blev anholdt, fik udtaget en blodprøve og herefter løsladt.

Kl. 18.35 kørte en patrulje på Vordingborgvej i Herfølge, Køge, hvor de standsede en bilist rutinemæssigt. En 34-årig mand fra Haslev sad på førersædet, og han blev testet positiv for kokain i en narkometertest. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 19.35 blev en 21-årig mand fra Kirke-Hyllinge sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev standset på Hornsherredvej i Sæby, Kirke-Hyllinge – Lejre. Hans kørte desuden uden gyldigt kørekort, da det var blevet inddraget i en tidligere færdselssag.

Kl. 22.03 standsede en patrulje en personbil på Mellemvang i Holbæk. Chaufføren, en 29-årig mand fra Lejre var påvirket af narko. Han var desuden frakendt retten til at køre bil helt frem til år 2025 på grund af flere tidligere færdselssager- blandt andet narkokørsel. Han blev sigtet, anholdt og løsladt igen efter at have fået taget blodprøven. Bilens ejer blev sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort.

Kl. 23.30 kørte en 22-årig mand fra Nykøbing Falster ved en burgerrestaurant på Nordhøj i Ølby, da han blev standset af en patrulje. Han blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget kokain. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse og løsladt.

Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen på de mange sager, hvorefter de sigtede vil høre mere om sagens videre gang.

Mor og baby faldt i vandet – Holbæk Marina, Holbæk

Kl. 10.07 kom et alarmopkald om at en mor var faldet i vandet med sin baby ved Holbæk Marina. Politi og redning kørte til stedet, hvor kvinden, en 32-årig kvinde fra Odsherred selv var svømmet i land med babyen. Ulykken skete, da kvinde var ved at stige om bord på en sejlbåd, der lå i havnen. Barnets far var kortvarigt kørt et ærinde, så de var alene ved båden. I armene havde kvinden en autostol med den få måneder gamle baby, og de faldt begge i vandet. Kvinden slog sit hovedet i faldet, men var i stand til at redde sig selv og babyen hen til et sted, hvor hun kunne komme op. Tililende borgere hjalp kvinden og barnet og slog alarm. Mor og søn var nedkølede og blev kørt i ambulance til sygehuset til observation. De var lykkeligvis ikke kommet noget alvorligt til.

Udenlandsk mand anholdt for tyveri fra varebil – Greve

Kl. 11.40 kontaktede svensk politi politiet i Danmark, da de havde tilbageholdt en polsk varebil ved betalingsanlægget på Øresundsbroen. I bilen fandt politiet en større mængde dyrt professionelt værktøj, som viste sig at stamme fra et indbrud i en varebil på Rønnebærkæret i Greve d. 5. december i år. Varebilens skydedør blev opbrudt, og der blev stjålet en del el-værktøj, håndværktøj og presseværktøj.

En 39-årg mand fra Polen blev anholdt og sigtet for tyveriet. Han blev taget med til politistationen til Roskilde, hvor han blev afhørt med tolk. Manden erkendte hæleri, men nægtede at stå bag tyveriet. Sagen blev afgjort med en straksbøde, som han betalte på stedet. Nu er sagen forelagt udlændingeservice, som skal tage stilling til, om der kan ske en administrativ udvisning i sagen. Indtil afgørelsen kommer er den 39-årige fortsat i politiets varetægt i medfør af udlændingeloven.

Orden og sikkerhed – Skippinge, Hørve – Odsherred

Kl. 12.34 kørte flere patruljer til Skippinge i Hørve, hvor en mand var set med en kniv. Politiet kom frem og fik afvæbnet og anholdt en mand i 30´erne, som var påvirket af spiritus. Han havde ikke truet nogen med kniven, men havde brug for hjælp. Han blev taget med i detentionen til afrusning, hvor han blev tilset af en læge. Han blev løsladt søndag aften, hvor han var blevet ædru. Den nu løsladte mand blev ikke sigtet for noget i forbindelse med episoden, men overdraget til sin familie, som ville stå for at hjælpe ham.

Stjålet bil fundet forulykket – Søstremosevej, Kalundborg

Kl. 15.21 anmeldte en bilejer, at hans bil var blevet stjålet fra hans adresse dagen i forvejen. Nu havde bilejeren netop fundet køretøjet forulykket på Søstremosevej i Kalundborg, hvor den havde store skader. Bilen blev stjålet i forbindelse med en privat fest på ejerens adresse i Kalundborg lørdag aften, hvor den blev stjålet med rette nøgle. En patrulje blev sendt til uheldsstedet, hvor undersøgelser viste, at bilen formentlig havde kørt ad Søstremosevej mod øst, hvor føreren formentlig havde mistet herredømmet over bilen i et skarpt sving.

Bilen var som følge af uheldet kørt hen over en betonbrønd og en 70 cm høj fiberboks, hvorefter den standsede. Politiet fandt ingen personer omkring uheldsstedet og fandt ingen tegn på, at nogen skulle være kommet noget til. Sagen om brugstyveriet af bilen efterforskes nu, for at forsøge at finde frem til biltyven.

Frontalt sammenstød i kryds – Stenhusvej/Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 15.26 skete et frotalt sammenstød mellem to biler i krydset ved Holbæk Megacenter, Stenhusvej/Omfartsvejen i Holbæk. En 19-årig mand fra Korsør kørte ad Omfartsvejen mod nordvest og skulle svinge til venstre i krydset af Søstrupvej. I forbindelse med svingningen skete der sammenstød med en 47-årig mand fra Grevinge, som skulle lige ud i krydset.

Politi og redning kørte til stedet, hvor vejen blev spærret af. Ingen personer var kommet noget alvorligt til, men de blev tilset i ambulance. Bilerne blev nødflyttet ud til siden. Brandvæsnet ryddede op på uheldsstedet, og omkring kl. 16.47 blev vejen igen åbnet for trafikken i det travle kryds. Politiet optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi