Advarsel: Falske politifolk og bankansatte snyder ældre i Hvalsø

Profilbillede
dato

I Hvalsø, Lejre, er to ældre kvinder blevet ofre for svindel, hvor en mand udgav sig for henholdsvis at være fra politiet og en bank. En 83-årig kvinde blev kontaktet af en mand, der påstod at være fra politiet og bad om hendes dankort og kode for at "sikre det" i forbindelse med en svindelsag. Kvinden udleverede kort og kode, hvorefter der blev hævet 8.000 kr fra hendes konto.

Kort tid efter blev en 81-årig kvinde fra samme by kontaktet af en mand, der udgav sig for at være "René Larsen" fra Nordea. Han påstod, at kvindens dankort var blevet spærret på grund af misbrug. Også denne kvinde udleverede sit kort og kode, hvorefter der blev hævet 9.000 kr.

Politiet har afhørt begge kvinder i deres hjem, og de har givet et meget enslydende signalement af gerningsmanden. Han beskrives som en 30-35-årig mand, ca. 175 cm høj, kraftig/tyk, med hvid hudfarve og kronraget. Han var iført sort jakke og sorte bukser, talte dansk, og kørte i en mindre sort personbil.

Sagen efterforskes nu af politiet, der opfordrer vidner, der har set den beskrevne mand i Hvalsø by eller omegn, til at kontakte dem på telefon 114.

Kilde: Politiets Døgnrapport